Úbytku výkonu v průběhu času jsem si žádného nevšiml (anebo to sráží výkon už od začátku
), jen se čím dál víc zahřívala klávesnice v oblasti WASD a až teď asi jak to přelezlo těch 100 stupňů na CPU, tak to takto srazilo výkon, aby mi to neshořelo. Tepelná pojistka, která by to rovnou vypnula asi bude reagovat při ještě vyšší teplotě. Což se mi mimochodem začalo stávat po prvním roce používání, po cca 10 minutách běhu se počítač vždy bez varování vypnul, i když zvýšenou teplotu podle senzorů neměl. Tam to byl asi přímo nějaký mechanický problém (nebo vadné čidlo), podle servisní zprávy tehdy jen vyměnili chladič. Po dalším roce odešla klávesnice (vyreklamováno) a teď už ho mám přes tři roky, tak začínám čekat, co přijde teď.
Už se pomalu začínám ohlížet po nějakém desktopu, notebook na rozdíl od předchozích let už teď nutně nepotřebuju.

- 

A optimalizované pro Chrome to prostě bude líp, protože když ho vyvíjí, tak ví, co tam vyvíjí, u ostatních prohlížečů mohou jenom "hádat", co se v něm bude dít/zobrazovat.