Liger píše:Jako rozumím ti, ale být tebou si zkusím zvyknout. Já jsem si taky myslel, že si nezvyknu na osmičky a po asi měsíci používání už bych je neměnil a nakonec mi i ten celoobrazovkový start začal vyhovovat. Obzvlášť pokud by ty sedmičky měly být neorigoš z vypnutými aktualizacemi (popravdě nevím jak to u cracklých Winů funguje, ale nevěřím, že by se připojovaly na servery Microsoftu a stahovaly aktualizace). Sedmičky ti mimo jiné budou dýl startovat a vůbec můžou být celkově míň svižné. U notebooku taky teoreticky hrozí problém s ovladači, které už na starý systém nemusí existovat (a taky tuším může být problém s BIOSem, který počínaje W8 funguje nějak jinak, nevím v tom se až tak nevyznám). Cestou downgradu bych šel fakt jen v nejnutnějším případě, ale je to samozřejmě na tobě. Zkusil bych se prokousat různým nastavením a přizpůsobením, zkusit pogooglit věci, které tě na tom nejvíc štvou, většinou existuje nějaké řešení nebo aspoň kompromis. Tohle jsem u Osmiček dělal taky a nakonec vlastně i u těch Sedmiček a Ikspéček...

Desítky se licencují online, pokud jsem to správně pochopil, takže se aktivují samy po netu bez potřeby něco někam zadávat, prostě proto, že si microsoft pamatuje ten počítač.

Liger píše:[…]Je samozřejmě nesmysl koupit notebook bez OS a pak si do něj kupovat Windows, to by dělal jen blázen. ~
[…]

JarynekZ píše:Ve firmě obvykle aspoň jedna přípojka bývá, tak nevidím problém v nainstalování PC, jeho aktualizaci a následně přenesení na potřebná místa.

Taky z článku není jasné, při jakém nastavení to bylo zkoumáno. Pokud při tom nejvyšším (odesílat do MS téměř vše), tak není divu. Druhá věc je, že stejné věci můžou po nějaké aktualizaci (a že taková aktualizace přidávající telemetrii byla) odesílat i Sedmičky a Osmičky.

), že nám nechá v hospodě notebook na sledování zápasu Zlín-Sparta vysílaného na O2Sport, on mu ten notes pingl (taky sparťan, takže se určitě rád podívá) pohlídá. 

JarynekZ píše:Když se ta funkce vypne a zapne, tak se to nastavení nevyresetuje? Nevím, nezkoušel jsem.

Liger píše:nebo tato volba "privacy.popups.showBrowserMessage". Já mám obě nastavené na "true", pokud máš jednu z nich na "false", tak ji změň na "true"
JarynekZ píše:Zidane, už snad používáš PC dostatečně dlouho na to abys věděl, že na pevném disku je obvykle 2 - 5 % volného místa, ať má tento disk libovolnou kapacitu
Na hadru v PC 97 GB volných ze 148 GB, na filmy a podobné odkládání mám exterák a tam je to už poněkud víc v normálu - 149 GB volných ze 698 

Zidane píše:JarynekZ píše:Zidane, už snad používáš PC dostatečně dlouho na to abys věděl, že na pevném disku je obvykle 2 - 5 % volného místa, ať má tento disk libovolnou kapacitu
Zas musím mít něco extraNa hadru v PC 97 GB volných ze 148 GB, na filmy a podobné odkládání mám exterák a tam je to už poněkud víc v normálu - 149 GB volných ze 698

Zidane píše:Odkaz by byl? To už mě totiž taky stihlo párkrát nakrknout, že "Video nemůže být přehráno, zdá se, že používáte Adblock" či jaké blabla... kujvy nemyté!

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník