Johny007 píše:
Největší praktický problém v téhle branži (krom zprovoznění tohohle kolosu) je jak se nenechat zavřít při vybírání peněz.
Jo, taky pravda.
Jak mají tohle pošéfované, to by mě zajímalo.
Jistě, nápad typu "účet na nějakého bezďáka či tak někoho, on to pak vybere, vybrané peníze mi předá a já mu z toho dám podíl" mě napadl taky.
Ale za prvé bych se musel zdržovat na dohled od banky, aby dotyčný výběrčí s prachama prostě nezdrhnul a za druhé výběry statisícových částek se musej hlásit předem, takže i když budu na dohled, jak pohlídat, aby mě, resp. toho bezďáka, nesledovalo kripo a nesebralo nás oba třeba ve chvíli, kdy on mi vybrané prašule předá?
Nebo za druhé převody z účtu na účet a z účtu na účet a z účtu na účet a z účtu na účet, pokud možno protaženo přes kdovíjakou Afriku a jiné prdele, kde když si policie ČR zažádá o výpis pohybů na účtu, tak vůbec není jisté, že nigerijská nebo zimbabwská policie požadavku policie české vyhoví a i kdyby vyhověla, tak se policie česká dozví, že peníze šly na účet v Čadu a pro pohyby na tomto účtě nutno žádat policii čadskou a to pak ohledně vyhovění viz výše?
No to leda... ale nějak to pošéfovaný mít musej, musej si přece bejt aspoň zdánlivě jistí, že na ně nikdo nemůže... ale jak?
Výběr v hotovosti - seberou mě při výběru.
Převody z účtu na účet a odtama zase na jinej účet se dají vysledovat, akorát to převody přes třicet zemí zdržej, pač česká policie musí postupně žádat policie všech zúčastněných států o spolupráci a je tu šance, že jim vždy bude vyhověno a dříve či později mě seberou při výběru... takže účet na bezďáka? Hm. To pak viz "za prvé"... leda by syčáci měli pošéfované země, kde na požadavky cizí policie tamní policie sere nebo tak něco...