JarynekZ píše:[…]
K jednotkám, jestli máš 750 GB jako GB, tak je to necelých 700 GiB (kterej blb tam vymyslel to "i", toho patří odstřelit).

JarynekZ píše:Já měl na flashce (ano, ne na exteráku) taky 2, velkej ext3 a malej FAT32. To proto, aby se mi ve škole widláci nevrtali v mých souborech, když flashka kolovala po třídě
ještě, že jsem jednu - byť už trochu starší - zálohu objevil v netbooku 

Jenže on je problém, že dřív kB, MB, GB automaticky znamenalo násobek 1024 a pak se někdo rozhodl, že to tak nejde, že to musí být 1000 jako u ostatních jednotek a pro 1024 se zavede kiB, MiB a GiB. Windows a spousta dalšího software zůstala dodnes u starého značení, stejně jako většina uživatelů, takže je v tom neskutečný guláš, protože jedna věc pokaždé znamená něco jiného v závislosti na tom, jestli dotyčný přešel nebo nepřešel na nový systém. Je to jako kdyby se teď řeklo, že se zavede nový metr, který bude měřit současných 90 cm, přičemž písmenko zůstane stejné a pro starý metr se zavede třeba značka "me".nk8215 píše:JarynekZ píše:[…]
K jednotkám, jestli máš 750 GB jako GB, tak je to necelých 700 GiB (kterej blb tam vymyslel to "i", toho patří odstřelit).
Njn, jenomže co tam hodit jinýho? Aby z toho pořád bylo jasný to podstatný, tedy že to je jednotka se základem 2 a ne 10 jako ty "staré", zbejvá z písmen vedle toho "i" už jenom "b", a "bB" by imho vypadalo ještě hůř
Pak tady teda máme ještě dvojku, ale to by asi řvali všichni američtí velkoobchodníci (B2B...)

Liger píše:jeden FAT32 kvůli kompatibilitě se zařízeními typu televize.

Liger píše:To záleží, co máš za televizi, ale je dost možné, že by ti to nevzala, ta naše se s NTFS opravdu nebaví. Mělo by to být napsané v návodu k televizi.

Zidane píše:Anžto mi dneska ZASE změnili, tentokrát bez mého jakéhokoliv přičinění, IP...

DanDan; píše:Dotaz: Netušíte někdo, jak v GMailu nastavit, abych odpovídal pod e-mailovou adresou, na kterou mi byl e-mail poslán

Batrachus píše:Už nikdy nenechám zdroj k notebooku půl hodiny pod dekou

Zidane píše:Pes tím kabelem dostal cajmrsk, ale pochybuju, že to pomohlo. Kdyby to tyhle přehryzávače, ať jde o psy nebo králíky v lepším případě praštilo a v horším upeklo, bude to aspoň win-win sutuace

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník