Zidane píše:(...)
Mě spíš fascinuje tvar "email" jako výraz pro "e-mail", pod "email" si totiž představím Email (smalt) – smalt, křemičitá tavenina příbuzná sklu, ale i porcelánu, která vytvoří na kovu celistvý ochranný povlak hladkého a lesklého charakteru., ovšem protože lid je na pomlčku líný, on se "email" jako pošta uchytí, pokud už neuchytil.

(a proč že to hledám? no zajímalo mě, co předcházelo a následovalo po tom příspěvku)

JarynekZ píše:"zablísklo se mu v otších"
OMG!

Zidane píše:JarynekZ píše:"zablísklo se mu v otších"
OMG!
No ta... "zablísklo" ještě teoreticky může pachatel okecat na překlep, ale "otších"? AAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUU!!! Moje oči! Jary, za tohle u tebe mám pivo, tos měl dát do spoileru!!!

Staga píše:Stejnak bys ho rozklik, tak si nestěžuj

JarynekZ píše:"jejich nejdelší cezsta" - doufám, opravdu silně, že je to překlep...

JarynekZ píše:"jejich nejdelší cezsta" - doufám, opravdu silně, že je to překlep...

Zidane píše:když nevím, jak se to píše, napíšu obé a vyber si"?

Johny007 píše:"Jako první, nakažené objeti mněli označení na rukávu."
Tak mám takovej pocit, že tyhle titulky nebyly úplně výhra..:X

JarynekZ píše:Mě napadlo, že bych se pokusil udělat vlastní newspeak z češtiny - vyřadit co nejvíc "zbytečných" pravidel, omezit slovní zásobu atd., ale bojím se toho, že by to fakt někdo začal používat.

Johny007 píše:To mi připomíná, že z a s se vlastně nějak postupně měnilo, ne? (se stolu...)

Jana píše:Měli jste na misli: Víznam "Y" bi bil značně omezen už tím, že bi se rapidně zmenšil víznam shodi přísudku s podmětem. V newspeakoidním jazice je to zbitečnost.

Liger píše:Jojo... A když to teď někdo napíše postaru (což je pořád přípustné, ač zastaralé), tak ho začnou všichni opravovat, ten se jim to pak snaží vysvětlit, že je to směr dolů, tak ho začnou znova opravovat a dělat z něj vola, že to přece platí jen u předpon (ne, toto vůbec není popis jedné diskuze na Novinkách ~).

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků