Zidane píše:Tak velká... ono když hledáš kompromis mezi přenosností a aby to nebylo zas až tak mrňavé aneb hlavně domácí počítač, ale nebýt závislý na sezení u stolu a když někam jedeš, vzít si to s sebou (proto taky baterie s výdrží "až pět hodin")... na sezení u stolu bych to mohl připojit k monitoru 22'', u přenosnosti budiž holt menší... ještě se porozhlédnu.
3 kila podle mě není z hlediska přenosnosti kompromis ani omylem

K velikosti, radši budu mít malej display s velkým rozlišením než 18 palců s 1366x768 (tenhle má rozlišení větší, to je jedna ze splněných podmínek).
Zidane píše:Dle mě by to mohlo mít o aspoň jedno USB víc, tři jsou docela málo... ale co, tak pokud klávesnice (po asi deseti letech klasické mám potíže si zvykat na notebookovou, líp se mi píše na klasické s "vysokými klávesami", inu degenerace nás, co jsme se učili psát na stroji) a myš (ta je řekl bych nutnost, tuhle jsem na touchpadu označoval něco do bloku a málem jsem si zamotal ruce, myší to zvládnu jednoruč), tak bezdrát a přes jeden přijímač. Další USB na exterák a další třeba na flashku či jiné věci, to by ještě tak šlo.
Já psal na stroji hodně (třeba už referáty na základce, než někteří učitelé doplnili pravidlo "ne na počítači" o jednoduché "nebo na stroji") a přesto mám radši nízké klávesy s nízkým zdvihem, poslední dobou mi dokonce začíná vyhovovat i mnou kdysi nenáviděný chiclet.
Zidane píše:Jo a toho blbce, co vymyslel klávesnice s "dlouhým backspace" a naopak krátkým levým shiftem, bych pověsil za koule do průvanu. Tuhle jsem na takové psal a vomrd. Chci udělat velké písmeno, levý malíček jako vždycky a píšu nějaké capiny, protože tam, kde na slušné klávesnici končí levý shift, byla vmezeřená nějaká klávesa...zabít autora

Dlouhý backspace (někteří už ani neví, jak se to jmenuje, co se tam nedává popisek; nedávno jsem slyšel "guma dozadu") mi nevadí, ale ta prasečina vedle levýho shiftu je opravdu zlo. Jenom nevím, jestli je ta (zbytečná) klávesa horší tady, nebo nad enterem na úkor jeho šířky.