Liger píše:Lërra v Deníčku píše:Konec jazykového koutku zde!
Tak, a může se pokračovat.![]()
Vizte
http://prirucka.ujc.cas.cz/?ref=101&id=570
Jedná se tedy o hovorový, nikoliv nespisovný tvar, tedy něco na úrovni "děkuju" místo "děkuji", takže nechápu, proč se kvůli tomu Lerra tak rozčiluje.

Araoth píše:Se mnou ne a nebo je teprve na cestě?

Araoth píše:všimla si toho až byla na švédské

, je to více než jasné. Stejný systém jako když mne už roky fascinuje nápis na dveřích do místního Penny marketu "Vozíky jsou určeny jen pro použití na této prodejně" - stejně jednou vezmu kus papíru, izolepu a nalepím tam poznámku ve smyslu "na střechu vám nepolezu ani kdybyste se posr...", kor když to teď mám relativně za rohemAraoth píše: ale všimla si toho až byla NA švédské

Zidane píše:A to mají tuleně z toho, že mulťačí v jednom prohlížeči. Mají si říct dejmetomu "švédská používá Chrome, finská Firefox" a riziko chyby se podstatně sníží

Lerrå píše:Můžu se zeptat Zidana, jakou formulaci máme teda zvolit? Předpokládám, že "pod švédskou tulení" by taky neprošlo.

Johny007 píše:Ps.
Mimochodem, tahle debata patri do jazykoveho koutku.... ~

Liger píše:Popravdě nevím, jestli je "na prodejně" správně, ale máme taky věci jako "na nádraží" nebo "na letišti" a nemyslí se tím na letištní ploše nebo střeše nádražní budovy, ale normálně v té budově. Takže mi to nepřijde tak divné ani u té prodejny...

Lerrå píše:Předpokládám, že to vzniklo tak, že nádraží a letiště byly původně velké nekryté plochy. Prodejna je ale jasná budova.

Lerrå píše:Nějaký chytrý pán z ŘSD:
“...mezi Prahou a Brno.“ Au...

Staga píše:spokojeni? ~

Hyper SteveTR píše:http://zpravy.idnes.cz/diktat.aspx?iddiktat=109 Tak co, kolik chyb budete mít? Já se přiznám, měl jsem jednu chybu. A dostal bych dvojku (což je pěkná kravina, ale co už)

Lerrå píše:Nějaký chytrý pán z ŘSD:
“...mezi Prahou a Brno.“ Au...

nk8215 píše:Nula chyb sice, ale taky jsem se zarazil. Na dvou místech - U Jednorožce a U Červeného kůzlete. Původně jsem napsal velkým písmenem jenom předložku, nešlo přece o název ulice - ale pak červík zahlodal a zahlodal správným směrem

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků