Uf, tak jsem to dočetl až do konce.
Scotland yard je asi nejlepší deskovka, co jsem kdy hrál. Úžasný pro 4 lidi.
Bludiště nebo tak nějak, je taky vynikající hra. Tam se posouvá vždy jedna přebytečná kartička na desce, tak aby jsi se dostal postupně k pokladům, který máš za úkol najít.
Bang! je také luxusní hra hlavně na večery v hospodě u piva. Podobně je na tom poker - nejlépe Texas Hold'Em.
Uno jsem dosud hrál pouze na mobilu a docela mě to bavilo, ale fakt je to jen větší prší. Ještě jsem hrál Uno Spin, kde přidali karty, na které se pak musí točit čímsi a funguje to na principu osudu (vyměnit karty, ber dokud nevemeš modrou, odhoď vše až na 2 karty, atp.)
Dostihy a sázky nebo tak nějak jsme taky hrávali.
Vlastnoručně udělané monopoly s názvy českých měst. To jsme se napařili.
Doma mám:
Člověče nezlob se
Žížaly - původní i po domácku vyrobené
Ramses II - posunování pyramid; cílem je dostat se k zakrytému pokladu podle úkolu a netrefit jiný poklad; taková hra na pamatováka
Méďové a kamarádi - vědomostní hra o zvířatech, rostlinách atp. s principem žížal
Stolní hokej, fotbal a kulečník
Křížovky - puzzle s písmeny; skládají se slova - nevýhoda málo písmen
Hledání pokladů s kačery - z kačera donalda, 4 patra pyramidy, vyhrává ten, který se dostane jako první do cíle (nejvyšší část pyramidy)
Vesmírné monopoly s kačery - z kačera donalda
Ruleta
Pokémoni - karty; od bratrance jsem pak převzal i jeho balíčky a mám sestavené 4 balíčky, z toho 2 mocné
a ještě z jiného soudku - hodně jsme se napařily s vojáčkama; měli jsme vlastní pravidla, kde se například dostřel řešil nataženýma fixama
to jsou vzpomínky ach