Liger píše: určitě nejsme jediná planeta, kde se život vyvinul, to by bylo hrozně divné...

Jana píše:Jůůů

JarynekZ píše:Díky horizontu je z našeho pohledu vesmír nekonečný... Ale jinak není, kde by pak bylo místo na jiný vesmíry? Tím nastává otázka: v průběhu dějin lidstvo přišlo na to, že Země není ve vesmíru sama, potom že Slunce není jedinný a nakonec že galaxie není jedinná. Je tedy vesmírů taky víc?

JarynekZ píše:Cestování Vesmírem je neuvěřitelně drahá a náročná záležitost, ať jsou zdroje surovin sebelevnější, proto si i já myslím, že kdyby přiletěli, nebude to ve stylu "nazdar, tady nás máte, tak my zase letíme a někdy se zase stavíme, třeba na kafe".

JarynekZ píše:Jinak kamarád vyslovil úžasnou myšlenku (nevím, jestli je jeho, nebo převzatá) - údajná setkání s mimozemšťany a jejich popisy, tj. světlá kůže, vysoká postava, protáhlý obličej, téměř absence uší a nosu, výrazné oči atp., nejsou popisem mimozemšťanů, ale jedním z dalších vývojových stupňů člověka. V té době mohli objevit technologii cestování časem (řízenou, cílenou a efektivnější, než máme my tady) a tohle jsou odrazy několika z mnoha a mnoha takových cestovatelů (může jich být opravdu hodně, lidstvo se množí celkem rychle a kolik nás, ev. jich, do té doby může být).

JarynekZ píše: údajná setkání s mimozemšťany a jejich popisy, tj. světlá kůže, vysoká postava, protáhlý obličej, téměř absence uší a nosu, výrazné oči atp.

Hyper SteveTR píše:Tak je možný, že někde tam venku je rasa, která je pokročilejší a ve stadiu, ve kterým jsme my, byla už před X lety. Tím pádem by to cestování časem mohlo i dávat smysl. Otázka je, proč by to dělali.

Hyper SteveTR píše:Nemyslím přímo mimozemšťany, resp. ne "ufony", ale třeba jiné lidské rasy.

Zidane píše:Nevím, zda už jsem to řekl či ne, ale: Pokud je ve vesmíru život, nespojil se s námi ze dvou možností: Buď je na tom hůř než my a tím pádem to nesvedou a spojením s nimi bychom si nepomohli. Anebo to svedou, vědí, co jsme zač a vědí dobře, proč se s námi nespojili

JarynekZ píše:Ještě by jim lamky ukradli ~
Ne, vážně, že jsem tak vysočinoidní, povězte mi, prosím, jak by věděli, co jsme zač, aniž by se s námi spojili?

Staga píše:Kouknou a viděj. Napojej se na net, na televizi. atd. a to úplně stačí, aby si o nás udělali obrázek a honem rychle zmizli do pryč.

Liger píše:Někde jsem dokonce četl, že pokud by byl vesmír skutečně nekonečný (tzn. bylo by něm nekonečno hvězd, což si mimochodem myslím, že je nesmysl), tak by někde ve vesmíru se 100% pravděpodobností nejenomže existoval mimozemský život, ale existoval by ve všech formách jaké si jenom dovedeme představit a dokonce by tam někde byla druhá Země a na ní lidé...

Johny007 píše: A mezitím ho můžeme snadno zlikvidovat nějakou pro nás naprosto neškodnou věcí....

JarynekZ píše:Hyper SteveTR píše:Nemyslím přímo mimozemšťany, resp. ne "ufony", ale třeba jiné lidské rasy.
Dejte pokoj s Hvězdnou bránou ~
Zidane píše:Nevím, zda už jsem to řekl či ne, ale: Pokud je ve vesmíru život, nespojil se s námi ze dvou možností: Buď je na tom hůř než my a tím pádem to nesvedou a spojením s nimi bychom si nepomohli. Anebo to svedou, vědí, co jsme zač a vědí dobře, proč se s námi nespojili
DanDan píše:Tak oni mohou být vyspělejší, ale zase ke spojení "přes půlku vesmíru" potřebují ohromnou energii, a třeba tou nedisponují ani ti "vyspělejší"...
Staga píše:JarynekZ píše:Ne, vážně, že jsem tak vysočinoidní, povězte mi, prosím, jak by věděli, co jsme zač, aniž by se s námi spojili?
Kouknou a viděj. Napojej se na net, na televizi. atd. a to úplně stačí, aby si o nás udělali obrázek a honem rychle zmizli do pryč.
balone píše:Staga píše:Kouknou a viděj. Napojej se na net, na televizi. atd. a to úplně stačí, aby si o nás udělali obrázek a honem rychle zmizli do pryč.
no, jestli se napojili na Primu, tak uz perou v Persilu....
JarynekZ píše:Jestli se napojili na net, tak zdrhli, aby je Adminnesská dohoda neokradla + plus se budou vyhýbat polovině galaxie, aby nenatrefili na nějakou planetu zde zmíněnou. A navíc budou vědět, že Země má svého ochránce, to z televíze.
Johny007 píše:Další život ve vesmíru? Někdy tu něco takového bylo nebo bude. Ale forma života jak ho známe my co žije ve stejnou dobu jako my tu asi nenajdem.... A nejspíš ani nenajdeme žádnou jinou formu. - Co je to vlastně ten život? Kde ho hledat? Jak ho poznat? Na nalezení života, i na konkrétní planetě kde je, je potřeba obrovská spousta měření a pozorování. A mezitím ho můžeme snadno zlikvidovat nějakou pro nás naprosto neškodnou věcí....

Batrachus píše:Liger píše:Někde jsem dokonce četl, že pokud by byl vesmír skutečně nekonečný (tzn. bylo by něm nekonečno hvězd, což si mimochodem myslím, že je nesmysl), tak by někde ve vesmíru se 100% pravděpodobností nejenomže existoval mimozemský život, ale existoval by ve všech formách jaké si jenom dovedeme představit a dokonce by tam někde byla druhá Země a na ní lidé...
Četl? To je snad logické samo o sobě, ne?

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků