Dva speciály z pivovaru Konrad
Konrad K17pivovar: Konrad (Vratislavice nad Nisou); stupňovitost: 17°; alkohol: 7,2%; pivní styl: světlý speciálVzhled: Barva zlatá, pěna vysoká, drží.
Vůně: sladová
Chuť: nejprve sladová, lehce do sladka, postupně chmelově hořká, dlouhé chmelové ulpívající doznívání. Vyšší obsah alkoholu nejde vůbec cítit.
Celkový dojem: Speciál s vyšší voltáží. Překvapila mě absence jakékoliv alkoholové chuti (fakt tam nic necítím, v tomhle je tohle pivo docela zrádné). Škoda té ulpívající hořkosti v doznívání, která chuť docela sráží, jinak by to bylo docela fajn.
Verdikt: 5/10
Konrad K20pivovar: Konrad (Vratislavice nad Nisou); stupňovitost: 20°; alkohol: 8%; pivní styl: porterVzhled: barva černá, pěna nahnědlá, vysoká, drží
Vůně: po hořké čokoládě, kakaová, pražená, kávová, karamelová
Chuť: pražená (až lehce "připálená"), kávová, hořká čokoláda. Příjemné tělo, hořkost střední. Doznívání pražené, kávové, chmelové, lehce alkoholové (v pivu ale alkoholová linka nepřekáží)
Celkový dojem: Docela překvapení, chuťově pestrý porter. Oproti Pardubickému porteru zde alkohol nejde úplně tak cítit, naopak Pardubický porter se mi zdá být chuťově vyváženější. Ale jinak se tenhle porter pije fajn a doufám, že na něj ještě někdy narazím.
Verdikt: 8/10