Araoth píše:Tohle až si přečte nějakej chudák, co to nečetl v průběhu nemá šanci to chápat...

Araoth píše:Tohle až si přečte nějakej chudák, co to nečetl v průběhu nemá šanci to chápat...

Jana píše:Blik cvak

Hyper SteveTR píše:Já časem ještě necestoval. Aspoň ne teď. Ale jednou jsem potkal budoucí já.
Jinak, kdybych mohl cestovat, podíval bych se do roku 117 (největší rozsah římské říše), do roku 395 (rozdělení římské říše), do roku 486 (pád východořímské říše), potom do 7. století na Sámovu říši, do r. 800 (Karel Veliký římským císařem), do r. 1066 (bitva u Hastings), r. 1212 (zlatá bula sicilská), r. 1453 (dobytí Konstantinopole)...
Hurá! O pár sekund!

nk8215 píše:Hyper SteveTR píše:Já časem ještě necestoval. Aspoň ne teď. Ale jednou jsem potkal budoucí já.
Jinak, kdybych mohl cestovat, podíval bych se do roku 117 (největší rozsah římské říše), do roku 395 (rozdělení římské říše), do roku 486 (pád východořímské říše), potom do 7. století na Sámovu říši, do r. 800 (Karel Veliký římským císařem), do r. 1066 (bitva u Hastings), r. 1212 (zlatá bula sicilská), r. 1453 (dobytí Konstantinopole)...
Hurá! O pár sekund!
Trochu ses překlepl - ten pád byl 476 a šlo o západořímskou říši, pád východořímské říše == dobytí Konstantinopole
Jinak já bych se mrkl někam do období mezi lety 1920 a 1933, když ještě Kaliningrad a rozsáhlé okolí patřilo Německu, ale už existovalo Polsko

Araoth píše:nk8215 píše:Hyper SteveTR píše:Já časem ještě necestoval. Aspoň ne teď. Ale jednou jsem potkal budoucí já.
Hurá! O pár sekund!
Trochu ses překlepl - ten pád byl 476 a šlo o západořímskou říši, pád východořímské říše == dobytí Konstantinopole
Jinak já bych se mrkl někam do období mezi lety 1920 a 1933, když ještě Kaliningrad a rozsáhlé okolí patřilo Německu, ale už existovalo Polsko
A proč se nepodívat do doby, kdy to bylo území Čech a to město se jmenovalo Královec?(Königsberg se mi vůbec nepáčí...
)

Hyper SteveTR píše:Nezaložil Královec náhodou Přemysl Otakar II. ?

Hyper SteveTR píše:Tak proč to nepojmenujou Пржемыслгород?

Liger píše:ježiš, dějepis, rychle pryč...

yannush píše:vlastne. tusim som to uz niekde videla...

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků