Recenze: Prince Of Persia 2 (1993)

Recenze, návody, popisy a další přidružené ptákoviny.

Recenze: Prince Of Persia 2 (1993)

Příspěvekod SteGo_Saur_CZ » úte 02. črc 2019 9:05:27

Rok se s rokem sešel - rok ani vlastně ne, spíše 6 let - a po princi z persie přišel druhý díl, který na něj navazoval. Navazoval hlavně větším a komplexnějším příběhem. Po prvním díle jste utekly z kobek, zabili Jaffara a vzali si princeznu. Idylku však naruší Jaffar, který neznámo jak, znovu obžil, proměnil se ve vaši kopii a vás proměnil na žebráka. Zatímco princezna se vás zastává, protože vás poznává, všichni ostatní včetně sultána věří vaší kopii, nyní Jaffarovi a tak se vydáváte na velký útěk z paláce. Vy se samozřejmě musíte postupně vrátit a znovu porazir Jaffara. Od určité herní doby vám bude zbývat 75 minut na záchranu, takže se vrací časový limit. Co se naprosto změnilo je výběr prostředí. Projdete se přes hradby, opuštěné ostrovy, temné jeskyně, staré chrámy a velké paláce. Za zmínku určitě stojí vymazlenější grafika a animace. Hra má 14 úrovní - delších než v první hře a více zajímavostí. Například se proletíte na magickém koberci, nebo se projedete na soše koně. Kromě tradičních stráží sultána se ve hře nachází také duchové, obří červy a mimo jiné samozřejmě i znovu kostlivci. Mezi nejpamátnější scénu z Prince Of Persia 2 rozhodně patří bitva s kostlivcem na mostě. Toho nejde zabít - vždycky vám vykryje všechny údery - musíte ho přechytračit. Je potřeba se rychle dostat za něj a ho vyhnat do prostřed mostu. Je však potřeba spěchat, protože most pohyb vás dvou moc dlouho nevydrží a tak se vždycky jednalo o velmi napínavou pasáž hry. Vrácí se i samozřejmě lektvary, které jsou znovu ve čtyřech podobách a mají znovu podobné účinky. Jakmile si člověk trochu osahal věci, co znal z Prince Of Persia 1 - tedy boj proti kostlivci či stráži a řešení pastí či hádanek, přišla na řadu v pátém levelu inovace. Duchové se těžko zabíjí a ještě těžší je se jim ubránit. Nastávala tedy chvíle těžkého učení a to navíc s tím, že jste předchozí levely hráli po smrti stále znovu a znovu. I přesto je - pro mě - Prince Of Persia 2 o dost lepší než Prince Of Persia 1, což mnozí nesdílí (Jarynek se obrací na židli :D).


Jenom to vidím, vrací se mě vzpomínky na bolest prstů při pokusu ho vyšachovat. Zatracenej most vždycky spadl, když jsem byl moc daleko.
pop3.png



Retro hodnocení:
+ příběh; ještě hezčí grafika a animace; různá prostředí; inovace směrem k novým zážitkům; rozhodně kostlivec na mostě
- kostlivci, co ožívají; nevysvětlitelný zázrak zmrtvýchvstání Jaffara; už se mohli vybodnout na ten časový limit
"What do you call a marathon for pastors? A REV RUN."
"Members of the house, the band was... Showaddywaddy"
"Hmm." "Fuck." - Geralt Of Rivia
"When he said he's a positive person, he ment HIV."

Obrázek

Pravidla
Uživatelský avatar
SteGo_Saur_CZ
Administrátor
 
Příspěvky: 4115
Registrován: sob 21. dub 2012 9:54:03
Cash on hand: 186,383.35
Bank: 3,985,590.75
Bydliště: Všade kde se dají hrát hry
Aura: 29

Re: Recenze: Prince Of Persia 2

Příspěvekod nk8215 » stř 17. črc 2019 16:01:07

SteGo_Saur_CZ píše:Rok se s rokem sešel - rok ani vlastně ne, spíše 6 let - a po princi z persie přišel druhý díl, který na něj navazoval. Navazoval hlavně větším a komplexnějším příběhem. Po prvním díle jste utekly z kobek, zabili Jaffara a vzali si princeznu. Idylku však naruší Jaffar, který neznámo jak, znovu obžil, proměnil se ve vaši kopii a vás proměnil na žebráka. Zatímco princezna se vás zastává, protože vás poznává, všichni ostatní včetně sultána věří vaší kopii, nyní Jaffarovi a tak se vydáváte na velký útěk z paláce. […]

Jo aha, tak proto ta její reakce “Don’t hurt him, he’s just a poor mad beggar”. :vlna:


Gesendet von iPad mit Tapatalk Pro
"Vy nevidíte, jak je ten alobal vtipný?" - (c) DanDan
nk8215
Superlama
 
Příspěvky: 1719
Registrován: pon 19. črc 2010 6:50:40
Cash on hand: 5,913.90
Bank: 728,054.65
Bydliště: Kousek odtamtud je země, po které se jmenují brambory
Aura: 23


Zpět na Herní články

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron