Pokud bych měl vybrat jeden jedinej titul, tak pro mě jednoznačně nejlepší a nepřekonaná hra je DeusEx.
Trochu se obávám, že nepřekonaná zůstane kvůli nedobrému vlivu marketingu na vývoj, kterej to tlačí směrem na konzole ( -> domrvený ovládání na PC, případně velká omezenost v nastavení, případně neadekvátní HW nároky... prostě peklo) a pro co nejširší škálu potencionálních zákazníků, jejichž intelekt je bohužel často shodný s intelektem frontových spamerů - tedy skutečně nehrozí, že by ve hře byly nějaké velké možnosti zákysů, případně nějaký velký příběhový zvraty a celkově nutnost trochu zauvažovat... o stále se zkracujících délkách herní doby se také už vedla nejedna debata. DeusEx2 byla naprosto ukázková demonstrace výše napsaného... Uvidímeš, jak dopadne třetí díl.
Jináč osobně nejradši ujíždim na single RPG (tedy jeden hrdina, žádný skupinky bardů, mnichů, druidů a podobný havěti.

Nic proti nim, každopádně mě tolik netáhnou.) a 3D akcích z reálnýho prostředí (čim víc military, tim víc dětské radosti mi působí:)).
Z RPG jsem se v poslední době dal do opětovného paření Gothic 3 (+ 1 a 2 na netbooku, ale to pouštim spíš jen když jsem někde mimo a potřebuji zkrátit dlouhý večer (= nemám po ruce výčep)), dokopal jsem se k dopaření Oblivionu, zbejvá dohrát Risen a jak malej se těšim na Arcanii.
Co se týče střílení, tak jsem nemálo času strávil u Battlefield 2 a před asi tejdnem jsem objevil Combat Arms, což jsem neměl dělat, protože po nocích místo pořádnýho spánku kosim nepřátele.

Jinak musim přiznat, že mě velice pozitivně překvapila série Modern Warfare, protože si nevzpomínám, že bych jinou hru, která se z technickýho hlediska dá charakterizovat jako "tunelová střílečka", takhle prožíval. Jen škoda, že se hoši z Infinity Ward rozkmotřili Activisionem, takhle se obávám, že se už nedozvim, jesi to Soap přežil...

Co se týče ježdění (který se u mě omezuje pouze na sérii NFS), tak NFS:UG2 a Porsche Unleashed jasně vedou - to co přišlo po UG2, to bylo jen prachy ždímající zlo (pokaždý představený jako "revoluční v sérii"), který sem po několika závodech vypínal znuděn, případně jinak zklamán...
Pochopitelně mě neminulo GTA od 1 po SA (IV bylo složitý ukrást a prachy na to fakt nemam... někdy příště snad:)), Fallouty jsem, kromě tactics, dohrál taky nesčetněkrát (trojku vlastně jen jednou, nic mě netáhlo znovu rozehrávat, jsem zvědav na Vegas, ovšem nemám velkého očekávání). Když už jsem zmínil vegas, tak věci na kterejch je podepsanej Tom Clancy taky většinou nebejvaj špatný. Ze strategickýho soudku u mě jasně vede StarCraft a pokud se na mě připlíží pacifistická nálada, žádající klid, jsou Settlers jasná volba (IV případně ta nově předělaná II).
Mno a co se týče oldskůl her, tak první Prince of Persia bude zřejmě první hra co jsem hrál na PC (x86). Rozhodně se mi do paměti zapsala navěky - kostlivec ve třetim levelu, kde se vyskytovaly taky první "kousací dveře" (jak jsem těm ... kousacím dveřím jako malej řikal:)), tlusťoch v šestym, nebo finální boj s Jaffarem... ach, ta nostalgie.

Pak nemálo času sežral Duke Nukem, Doom, Commander Keen, všechny Diabla, nesmim opomeout zákeřný a kolikrát nervy drásající Commandos... prostě taková ta herní klasika, kterou absolvoval snad každej hráč, kterýmu je dneska 25-30.

Ještě, vzhledem k času o který mě připravila, by bylo neslušné nezmínit Contru z ťamanskejch videoher - hlavně coop byl nářez.
Mno a úplně první hra, co jsem kdy hrál, byl jakejsi Zorro na Atari. To mi ale byly tak 3 roky, takže moc detailních vzpomínek nemam. Vim jen, že byl na 5.25" disketě, že na tý disketě byla modrá nálepka a že sem to pařil na joysticku:)
Tak... a to je asi tak všechno, co bych tak ve stručnosti moh napsat o sobě a mých herních úchylkách. Tedy ono by se toho asi našlo i povícero, ale už teď mám pocit, že to stejně nikdo nebude číst celý.