nk8215 píše:Zidane píše:(...)to by si na dresy mohli Rusové dát azbuku, (...)
Však to taky dělali, pamatuju si jeden zápas tehdejšího Poháru Izvěstijí, dnešního Channel One Cupu - s námi, kde Rusové opravdu měli svá příjmení na dresech v azbuce, taky jsem si tenkrát říkal, jak je něco takového možné...

Zidane píše:nk8215 píše:Zidane píše:(...)to by si na dresy mohli Rusové dát azbuku, (...)
Však to taky dělali, pamatuju si jeden zápas tehdejšího Poháru Izvěstijí, dnešního Channel One Cupu - s námi, kde Rusové opravdu měli svá příjmení na dresech v azbuce, taky jsem si tenkrát říkal, jak je něco takového možné...
V Rusku je všechno možné a to ještě jde o to, kdy to bylo, pokud to třeba bylo ještě za sajuzu, tak tam bych se nedivil už vůbec ničemu.

Jana píše:No jistě, klasika: "...na prvním místě se může umístit kdokoliv z 8-mi startujících...", tentokrát ve vysokoškolských materiálech...

Hyper SteveTR píše:Já moc nechápu přepis "ar" na "al". Ale aspoň se zasměju, viz Hárún ar-Rašíd

JarynekZ ve Vtipy, frky, srandičky píše:Prosímvás, potřeboval bych o šesti stihnout vlak...

Zidane píše:Ono kdo to tu řekl, že "b a vedle a - čte se to BA?" a po souhlasu od rodičů pokročil ve znalostech čtení, zatímco v angličtině to takhle jednoduché není?

Jo, mám dojem, že odkudsi z Moravy to je, ale samotného by mě zajímalo kde přesně se to používá.Zidane píše:Edit: A pán je z Moravy nebo odkud má používání slova "tady" ve smyslu "sem" - "tady chodí jenom geekové"? Mi to připomíná moravské, nevím přesně odkud "kde jdeš?" či ostravské "kaj deš" a "kaj si byl"

Liger píše:Jo, mám dojem, že odkudsi z Moravy to je, ale samotného by mě zajímalo kde přesně se to používá.Zidane píše:Edit: A pán je z Moravy nebo odkud má používání slova "tady" ve smyslu "sem" - "tady chodí jenom geekové"? Mi to připomíná moravské, nevím přesně odkud "kde jdeš?" či ostravské "kaj deš" a "kaj si byl"
DanDan; v Cesta do minulosti - hra píše:Co když se do toho zamotáme tak, že v budoucnu se nenarodíme a tam nebudeme moct přicestovat tady?

Liger píše:Jo, mám dojem, že odkudsi z Moravy to je, ale samotného by mě zajímalo kde přesně se to používá.Zidane píše:Edit: A pán je z Moravy nebo odkud má používání slova "tady" ve smyslu "sem" - "tady chodí jenom geekové"? Mi to připomíná moravské, nevím přesně odkud "kde jdeš?" či ostravské "kaj deš" a "kaj si byl"
Zrovna jeden cvičící jednou říkal: "Pokud neumíte ani to, tak tady nemusíte chodit!" Což mi přišlo docela vtipné při představě, že pokud onu věc neumíme, tak nemusíme pochodovat po učebně.

Liger píše:DanDan: ano, už jsem si všiml, viz výše. Chápu že v tom nevidíš nic nenormálního, ale pro mě má spojení "přicestovat tady" asi stejný smysl jako "přijít dýl"...

Liger píše:Mimochodem, nevíte někdo, co je to "vzkušenost"?![]()
![]()

Lërra píše:Liger píše:Mimochodem, nevíte někdo, co je to "vzkušenost"?![]()
![]()
Vzkušenosti se získávají při jsexu.

Lërra píše:Liger píše:Mimochodem, nevíte někdo, co je to "vzkušenost"?![]()
![]()
Vzkušenosti se získávají při jsexu.

Zidane píše:Z češtinářského hlediska by mne zajímalo, jak je to s ukončovacími uvozovkami v případě, kdy cituji, tedy uvozovky a do toho se vmotá další citace - je to jako "u počítačů", tedy že tagy se musí uzavírat nebo v tomto případě stačí k uzavření jedny uvozovky?

Zidane píše:Lërra píše:Vzkušenosti se získávají při jsexu.
Tos fakt někde viděla nebo ses chytla mého "už jen čekám, kdy někdo napíše "jsvině""?

Lërra píše: že po tobě hážu větvy (ne větvemi, tyhle už byly olámané)

JarynekZ píše:Kdysi reklama mountfieldu, tuším to bylo nějak takhle: "K nákupu získáte kůl džípíesku zdarma!"

Aha, většina? Kolikrát se ti to stalo? Jednou?Zidane píše:To nevím. Zřejmě s obvyklým "není to spisovné, ale je to hovorová čeština". Tohle je spíš "moravština, u které si většina uživatelů myslí, že to je spisovné a když jim člověk řekne, že není, nadají mu do cajzlů, co ani neumějí uznat chybu"

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník