]
]

Araoth píše:Dnes jsme v našem pivně lingvistickém koutku došli k závěru, že slova končící na -us se mají správně skloňovat.
Takže užívejte :
Klus bez klu
Nezapomínejme však i na osobní jména jako je
Klus bez Kla
Ještě jsem určitě něco zapomněl, ale musí to na první hodinu stačit, tak čus, bez ču.

Naštěstí slečna či paní recepční byla asi zvyklá… Jako jo, noc předtím jsem strávil ještě na polské straně, ale připadal jsem si dost blbě… 

Jana píše:A taky teda začínám zmaěňovat třeba s/z (pokud jde o předložky) nebo i/y ve slovesech, což mě teda děsí mnohem víc. Jako že vím, jak to má být správně, ale prostě to napíšu blbě a pak to musím opravovat
Liger píše:Gramatika se mi v češtině naštěstí zatím moc neplete,

Liger píše:Víte, jak jsem nedávno reagoval na toto, že se mi to zatím moc neděje?Jana píše:A taky teda začínám zmaěňovat třeba s/z (pokud jde o předložky) nebo i/y ve slovesech, což mě teda děsí mnohem víc. Jako že vím, jak to má být správně, ale prostě to napíšu blbě a pak to musím opravovatLiger píše:Gramatika se mi v češtině naštěstí zatím moc neplete,
Právě jsem místo "nad" napsal "nat", prostě tak jak to slyším.Všiml jsem si toho hned, ale stejně...

Steiner píše:Mohu s tím sem?
Strom, ve kterém cestovali dva lidé bych chtěl vidět... nebo radši možná nechtěl...

SteGo_Saur_CZ píše:[…]
A perlička z Polska:
Zde byl obrázek přebalu Tonyho Hawka, z něhož se v podání polského lokalizátora stal Tomek (wtf, proč jako ne Antoni?) Jastrzębowski

Liger píše:Jinak teda předpokládám, že je to vtip...

SteGo_Saur_CZ píše:Liger píše:Jinak teda předpokládám, že je to vtip...
Já ti nevím, tam u obrázku se tvářili, že je to officiální a ten obal tomu taky odpovídá.
A s tím Španělskem to bude podobně. Ale nic to nemění na tom, že deskorolkarz je strašně vtipné reálné slovo. 

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník