Araoth píše:Tohle je určitě správně! Co to dělá na Your grammar sucks?

DanDan zde píše:(...)tak to házím tady.

nk8215 píše:Používá se vlastně vůbec na Moravě slůvko sem jako příslovce, nebo se třeba "I'm coming here" na Moravě taky přeloží jako "Du tady"? ("Přijdu dýl" už se mi rozluštit podařilo, ale tady se prostě jako Středo- a dočasný Severočech prostě nechytám...)

Liger píše:Jo vidiš, na "Kde jdeš?" jsem zapomněl, to se bude používat zřejmě tam, kde se na takovou otázku odpovídá "Jdu tady". Obojí je na zabití.

Zidane píše:Liger píše:Jo vidiš, na "Kde jdeš?" jsem zapomněl, to se bude používat zřejmě tam, kde se na takovou otázku odpovídá "Jdu tady". Obojí je na zabití.
Když nad tím tak přemýšlím, "Kde jdeš?" a odpověď "Jdu tady" nejsou defakto češtinářsky špatně. Na první se dá buď odpovědět "Jdu tady", když jdu odkudkoliv kamkoliv, protože skutečně v tu chvíli "jdu tady" a nezáleží na tom, zda je to Praha, Brno nebo třeba Sydney, pořád je to pro mě "tady"![]()
No a když třeba sedím v hospodě, odpovím "nikde", protože sedím, čili nejdu

Liger píše:Už jsem myslel, že žádná nová varianta na 10-ti, 2hý, 0lou, 3řeťák apod. vymyslet nejde a teď mě překvapí tohle:
"Mně naprosto stačí 7 mičky"
(Myšleny Windows 7)

Jana píše:Se divím, že to "mně" napsal správně...

Liger píše:A ještě k tomu tu mezeru. Nejdřív jsem to četl jako něco typu "sedmi míčky"...

DanDan; píše:...vítah je hluční a pomalí...
To někdo tomu člověku vynadl z klávesnice ý? ~

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků