Kolega dostal k vánocům "deskovou" hru Hitster. V podstatě jsou to kartičky s QR kódy, které vás zatáhnou na přehrávání písniček do spotify. K tomu dostanete už jen pár žetonů. Cílem je (podle obtížnosti) říct z poslechu (poslech celé písničky - dokud si sami nezastavíte) název autora a písničky - ale hlavně ve stylu timeline - zařadit kartičku do časové osy, tedy kdy byla písnička vydána. Jako... nevím kolik to stálo - obchody momentálně hlásí 480 kč - ale ty peníze bych za to nedal. V podstatě dosti finální typ hry. Zvuk se pamatuje lépe než psaná slova, a tak tahle hra velmi rychle ztratí glanc.
Ale proč to sem píšu... na nový rok jsme šli přátelům popřát a kolega tam byl na návštěvě zrovna taky a měl to u sebe. Jak mě viděli, tak to bylo hnedka "ty seš ten, co prý všechno zná, to si musíš zahrát, pojďte mistře" apod. Už bylo po jedné hodině, ale když mě všichni pořád tak popichovali, tak proč ne že. No, dopadlo to, jak jsem čekal. Pár věcí jsme nevěděl, většinou hity z 60. let nebo sem tam něco pozdějšího. Problém byl samozřejmě to správně zařadit do časové osy, čímž se trochu eliminovalo moje... mistrovství. K čemu mě bylo, že jsem furt věděl, co je to za písničku, když nejsem na tahu (hrála pro někoho jiného) nebo když je cílem vědět rok a ten odhaduju. Tak jako tak jsem díky bohu nakonec vyhrál

Během hry se mě, ti co znají mou zálibu v hudbě, ptali i na jména písniček ostatních, než se řekl výsledek. Vzhldem k tomu, že jsem jim většinu řekl, tak i ti co o mé zálibě ještě neviděli rychle pochopili co a jak. Po mé výhře hlasovali ještě pro "afterparty" - což nakonec bylo ještě do pěti bodů, ale všichni proti mě. Opět jsem vyhrál, a do toho se tam pustila jedna písnička omylem, ze které bylo slyšet asi 0,5 sekundy, kolega se mě vtipně zeptal, že jestli jsem tak dobrej, že dám i tohle. Mozek ani nepřemýšlel a v mžiku jsem mu odpověděl správnou odpověď a tehdy... tehdy se začalo ze srandy ozývat, že "to jsme s ním neměli hrát"

Co na to říct ve finále. Hit Master tu asi skončil, možná i celkově, poté co dostal ránu a nevyléčilo ho ani zálohování (resp. bylo starý a přišel jsem o pár sezón). Ale duch Hit Mastera jede dál a tak nějak po dlouhé době jsem měl pocit, že jsem zase něco dokázal

Tak vám přeju ať se vám ve vašich věcech taky daří a máte z nich radost. Prozatím b-bye.