Říše snů

Co se nehodí do jiných kategorí
Pravidla fóra
Máte-li nějaké téma k diskusi, nebojte se jej založit. Z hlediska přehlednosti je lepší 10 témat po 5 příspěvcích, než 3 témata o 1500 příspěvcích.

Patroni sekce: Staga, Boomer

Re: Říše snů

Příspěvekod Boomer » stř 29. zář 2010 11:47:49

ja ked si vo sne uvedomim ze je to sen tak sa hned zobudim.... ale zatial sa mi to stalo asi len dvakrat...
Obrázek Obrázek
if something's hard to do then it's not worth doing...
| Účastník Velké loupeže | clen Adminnesskej dohody | kazdy uplatok potesi |
Pocet clenov mafianskej rodiny: 3
Pravidla fora najdete tu!
Boomer
Superlama

Cash on hand: 10.00
Bank: 8,176,225.02
Aura: 34

Příspěvekod AnonymnaLama » stř 29. zář 2010 12:04:44

Inak s tym padanim, spomenul som na sny ktore obcas mam... Tam sice padam, ale zakazdym je to riadeny pad, kde vedome skocim z balkona (zakazdym je to nas balkon v byte), bez problemov dopadne ako v Matrixe a idem naspat hore... So sexualnou energiou to radsej neskusam spajat, asi by to znamenalo ze vedome idem ku dnu alebo nieco podobne :D

Tiez sa mi opakuje jeden sen so vznasanim (ten ovladam asi najcastejsie vedome), prekrizim si nohy ako guru, odrazim sa od zeme a bez problemov takto letim niekolko desiatok metrov... Netusim co to ma znamenat :)
Majster sveta v skladani hraciek z kindervajicok a inovator vedeckeho vyskumu v oblasti synchronizovaneho uzivania cervenych cukrikov.
..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........
Ospravedlnte prosim pripadne komplikacie pri komunikacii s mojou osobou, aktualne zijem v inom vesmire.
AnonymnaLama
HyperLAMA

Cash on hand: 8.70
Bank: 1,428,410.00
Aura: 20

Příspěvekod DanDan » stř 29. zář 2010 13:39:43

JarynekZ píše:AnonymnaLama: sny, při kterých si uvědomuješ, že spíš? Jo, to mívám taky a celkem často. Ono to teda není nějaký úplně uvědomování si, nazval bych to jinak, ale nevím jak... Prostě vím, že to co se děje není pravda a ten děj je díky tomu možný si upravovat. Kdo nezná, toho lituju, protože tyhle sny jsou perfektním zážitkem i po třistapětadevatenácté.

Upravit si sen? Fíha, to zní zajímavě (já si sice občas uvědomuji, že to jsou jenom sny, ale že bych je nějak ovlivnil... :? )
Jana píše:jj, sny o pádech jsou časté (podobně jako létání nebo řízení auta). ono se to dá i nějak psychologicky vysvětlit.

Jo, o tom jsem taky něco četl (a prý každý si myslí, že se to děje jenom jemu, ale přitom ty pády se dějí skoro každému
jinxy píše:Hej ja tu vsetci pisete o snoch, kedy viete ze su to sny...uz ste to skusali aj vyuzit? Napriklad ze: sniva sa mi a viem ze je to sen a tak skusim, ci sa stane to co chcem a co si predstavim (btw, da sa to...teda aspon mne)
)
Jo, o to jsem se pokoušel, ale jak jsem psal výše, tak bez úspěchu... :?
Pravidla našeho fóra - nechceme tu žádné koniny!
Obrázek
Místní magor, který se na internetech nachází taktéž jako Pocket nebo KapsaDan. Vlastní úžasného koně, propast a pendolíno.

"Nejvyšší formou života je člověk a nejnižší formou života je člověk, který si hraje s fotí vláčky."

Nemure, waga musume to tomoni.
DanDan
Administrátor

Cash on hand: 13.30
Bank: 5,139,471.46
Aura: 167

Příspěvekod Jana » stř 29. zář 2010 14:22:37

AnonymnaLama píše:So sexualnou energiou to radsej neskusam spajat, asi by to znamenalo ze vedome idem ku dnu alebo nieco podobne :D

implikace, že bych šla ke dnu i nedobrovolně, se mi nelíbí o nic víc Obrázek
Bowties are cool!
Dvakrát vdaná paní.
Lokomotiva táhnoucí soupravu s AnonymnouLamou, yannush, Svetrem, DanDanem a Araothem.
Znáš pravidla fóra? Ne? Přečti si je zde!
Obrázek Obrázek
Jana
Moderátor

Cash on hand: 27,611.95
Bank: 10,470,708.37
Aura: 104

Příspěvekod JarynekZ » stř 29. zář 2010 14:39:57

Co se týká pádů, přímo ve snu padám málokdy, to spíš jak ležím, tak mám ten pocit pádu, ale že by se mi přitom zdál i "obraz", to si nějak neuvědomuji (jinak si sny většinou pamatuju). Spíš mě štvou zničeho nic se objevující díry "v grafice" - na zemi se zničeho nic objeví pravidelný pruh s černou dírou do neznáma*. A nakonec, Jinxy, ano, experimentovat se svým snem zvládám, jak sem psal. Nejradši mám pokusy jako procházení zdí, teleportace, vyčarovat si věci, který se mi zrovna v tom snu hodí atp., ale *skočit do té díry mě nenapadlo, to ještě vyzkouším, kam dopadnu, nebo kam jinam se dostanu, vždyť vrátit se zpět by mělo jít bez problému ~
No. No, he's not a lion. Yeesh, definitely not a lion... and uh... uh, his daughter, um, say... vanished?
Are you Valsymised enough? Sure?
Znáš pravidla? Ne? Přečti si je zde!
Pokud hraješ Hru, tak jsi právě prohrál(a). Gratuluji.
JarynekZ
Administrátor

Cash on hand: 29,991.50
Bank: 6,179,707.67

Příspěvekod Hyper SteveTR » stř 29. zář 2010 17:11:09

No já si pamatuji dva případy, kdy jsem si přímo ve snu uvědomil, že je to sen.

Jednou, asi ve čtyřech letech, se mi zdálo, že jsem provedl ve školce nějakou špatnou věc a říkal jsem si: "To nevadí, jenom mrknu a budu pryč." Mrkl jsem a probudil jsem se (k tomu se ještě váže jedna historka, kdy jsem byl se ségrou v zoo a už jsem nemohl chodit, tak jsem říkal, že mrknu a objevím se doma... Samozřejmě se to nestalo. ) :)

Pak se mi ještě asi dva roky po přestěhování zdálo, že jsme se s bráchou procházeli kolem bývalého bydliště a tak různě kolem. Když jsme došli k takovému obchodu, řekl jsem: "Škoda, to je jenom sen." a probudil se.
Naposledy upravil Hyper SteveTR dne stř 29. zář 2010 17:21:46, celkově upraveno 1
Hyper SteveTR
Superlama

Cash on hand: 61.60
Bank: 2,165,280.64
Aura: 40

Příspěvekod JarynekZ » stř 29. zář 2010 17:18:42

Co bylo v obchodě pěkného?
No. No, he's not a lion. Yeesh, definitely not a lion... and uh... uh, his daughter, um, say... vanished?
Are you Valsymised enough? Sure?
Znáš pravidla? Ne? Přečti si je zde!
Pokud hraješ Hru, tak jsi právě prohrál(a). Gratuluji.
JarynekZ
Administrátor

Cash on hand: 29,991.50
Bank: 6,179,707.67

Příspěvekod Hyper SteveTR » stř 29. zář 2010 17:20:48

Uvnitř jsme nebyli, ale co si pamatuju, tak tam prodávali všechno možné. Taková trochu větší hala se spoustou regálů... Pokud vím, tak to byla Delvita.
Hyper SteveTR
Superlama

Příspěvekod Liger » stř 29. zář 2010 18:50:24

Mně se často zdává, když vím, že mě něco čeká (přechod na další stupeň školy, maturita, atd.) tak se mi o tom několikrát zdá předem jako, že už to probíhá. Nebo se mi zdá o zítřejším dnu, prostě vstanu, jdu do školy, tam třeba zjistím, že nemám úlohu, načež se vzbudím a s úlevou si uvědomím, že ji mám, nebo že žádná nebyla. (Jednou na základce se mi dokonce ten sen téměř do detailu vyplnil, netýkalo se to úlohy, ale toho, že já a můj nejlepší kamarád jsme úplně čilou náhodou měli stejnou omluvenku ohledně toho, že můžeme jít z poslední hodiny o 10 minut dřív - náhoda už je to sama o sobě a mně se o tom ještě zdálo předem ve snu... :shock: )
Ještě k tomu padání, dodnes si pamatuju jeden obzvlášť nepěkný sen, že jsem byl v posledním patře nějaké výškové budovy, chyběla jedna stěna, byla namydlená podlaha a svažovala se směrem k té chybějící stěně. Všechno kolem včetně mě samozřejmě k té díře pomalu sklouzávalo... :twisted:
Obrázek
The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't.
Pravidla lamího fórumpisu
Liger
Moderátor

Cash on hand: 18,444.75
Bank: 16,785,133.75

Příspěvekod Hyper SteveTR » stř 29. zář 2010 19:25:18

Liger píše: Nebo se mi zdá o zítřejším dnu, prostě vstanu, jdu do školy, tam třeba zjistím, že nemám úlohu, načež se vzbudím a s úlevou si uvědomím, že ji mám, nebo že žádná nebyla

To se mi taky hodně často stává, třeba ne s úlohou, ale s písemkami nebo tak :)
Hyper SteveTR
Superlama

Příspěvekod Jana » stř 29. zář 2010 19:28:50

teď jsem si vzpomněla na další kuriozitu. s kamarádkama jsem vyrazila někam do kempu a první noc se nám zdálo skoro totéž (jedné kamarádce se zdálo, že rodila, druhé že já jsem těhotná a mně se taky zdálo, že jsem těhotná :D)... ale ani jsme nic takového ten den neřešily, takže vylučuju možnost vsugerování.
Bowties are cool!
Dvakrát vdaná paní.
Lokomotiva táhnoucí soupravu s AnonymnouLamou, yannush, Svetrem, DanDanem a Araothem.
Obrázek Obrázek
Jana
Moderátor

Příspěvekod Liger » stř 29. zář 2010 19:34:47

Jana píše:jedné kamarádce se zdálo, že rodila, druhé že já jsem těhotná a mně se taky zdálo, že jsem těhotná :D

A bylas? :lol:
Obrázek
Liger
Moderátor

Příspěvekod AnonymnaLama » stř 29. zář 2010 19:39:41

O tom som niekde cital, moze za tym byt vplyv hormonov, ktore sa vylcuju aj externe a dokonca mozu ovplyvnit ludi v blizkom okoli.
Majster sveta v skladani hraciek z kindervajicok a inovator vedeckeho vyskumu v oblasti synchronizovaneho uzivania cervenych cukrikov.
..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........~~~~~..........
Ospravedlnte prosim pripadne komplikacie pri komunikacii s mojou osobou, aktualne zijem v inom vesmire.
AnonymnaLama
HyperLAMA

Příspěvekod jinxy » stř 29. zář 2010 19:41:34

akože aj oni potom otehotnejú? (teda ony skôr)
OVP s osobným lúskačom slnečníc ◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦

A keby niečo...sliepky spia na bidlách
jinxy
Lama

Cash on hand: 71.20
Bank: 2,371,930.59
Aura: 18

Příspěvekod Hyper SteveTR » stř 29. zář 2010 19:44:29

AnonymnaLama píše:O tom som niekde cital, moze za tym byt vplyv hormonov, ktore sa vylcuju aj externe a dokonca mozu ovplyvnit ludi v blizkom okoli.

Je možné aby se to dělo i u opačného pohlaví :oops:
Hyper SteveTR
Superlama

Příspěvekod DanDan » stř 29. zář 2010 19:53:09

Hele, ale s těmi stejnými sny jsem to měl podobné (naštěstí jsem nerodil :D)...
Obrázek
Místní magor, který se na internetech nachází taktéž jako Pocket nebo KapsaDan. Vlastní úžasného koně, propast a pendolíno.

"Nejvyšší formou života je člověk a nejnižší formou života je člověk, který si hraje s fotí vláčky."

DanDan
Administrátor

Re: Zvukotěsná komora

Příspěvekod Jana » stř 29. zář 2010 20:38:01

Liger píše:
Jana píše:jedné kamarádce se zdálo, že rodila, druhé že já jsem těhotná a mně se taky zdálo, že jsem těhotná :D

A bylas? :lol:

sice se říká, že co se člověku zdá první noc na novém místě se splní, ale v tomhle případě to naštěstí nevyšlo :D

AnonymnaLama píše:O tom som niekde cital, moze za tym byt vplyv hormonov, ktore sa vylcuju aj externe a dokonca mozu ovplyvnit ludi v blizkom okoli.

to se mi nezdá. jako že bych mohla prostřednictvím hormonů ostatním vsugerovat nějaký sen? napadá mě jeden specifický případ, ale to asi nebude ono :mrgreen:
Bowties are cool!
Dvakrát vdaná paní.
Obrázek Obrázek
Jana
Moderátor

Příspěvekod AnonymnaLama » stř 29. zář 2010 20:53:05

Nie nie, myslel som to inak. Ze hormony vylucovane jednou osoou (alebo aj viac), mozu ovplyvnit aj ostatne osoby (zeny) okolo. A tie hormony prave sposobili ten sen, ja som mal z biologie sice trojku, ale verim tomu ze nejake neviemake pohlavne ci ake hormony mozu ovplyvnit aj podvedomie a sposobit sny.
Co som konkretne cital clanok, hovorilo sa tam o tom, ze ked dve zeny (nie rodina) ziju dlhsie v jednej domacnosti, moze sa im zosynchronizovat alebo aspon posunut menstruacia...
AnonymnaLama
HyperLAMA

Příspěvekod yannush » stř 29. zář 2010 21:00:24

nebudem citovat vsetko na co budem reagovat dufam ze sa v tom zorientujete.

to s tym padanim sa mi snivavalo dost casto ked som bola mladsia. mozno tak 5-6 rokov dozadu. neviem mozno ste uz o tom poculi, hovori sa ze ked sa vam sniva ze padate tak rastiete. neviem co je na tom pravdy. u mna to vzdy prebiehalo uplne rovnako. boli sme u starej mamy a ona tam mala take schody pozdlz celeho domu (dom bol do kopca ale nie velmi strme) a na jednom mieste bol lad a ja som sa na nom vzdy smykla a vtedy som sa vzdy zobudila s tym pocitom ze padam.. teraz sa mi to uz nesniva (no nevyrastla som vysoka :D)

dalej ste hovorili o uvedomovani si sna. to sa mi uz tiez stalo ale nie az tak vyrazne aby som vedela ovlyvnit skutocnost. to skor ked sa mi sniva a rano som uz skoro zobudena ale mam cas este ostat lezat tak ostanem a fabulujem si dalej co by bolo pekne keby sa dalej v tom sne dialo a obcas sa stane ze este zaspim a sniva sa mi dalej podla mnou urceneho deja :D to je pekne..

nie, urcite nie je zdrave ked si uvedomujes ze snivas a vobec nie ked to este vies ovladat. skor by som povedala ze su to take vyplody pri horuckovych stavoch alebo to moze byt sposobene "pretazenou psychikou" alebo neviem ako to mam nazvat este. nestudovala som to nejak podrobne ale strasne ma tato tema zaujima. (jeden z dovodov preco ked dopisem tuto spravu a pozriem este nejake veci tak sa pojdem dalej ucit tu skur... chemiu a potom sa stanem psychiatrickou :D )

ale este jedna vec k horuckovym stavom a snom: raz na strednej som bola strasne chora, uz nepamatam ci som mala chripku, anginu, zapal alebo co to bolo. vobec to nie je dolezite, dolezite je ze som mala vysoke horucky. no a zmyslela som si ze si precitam krstneho otca lebo uz dlho som sa na to chystala. tu knihu ludia zlati som precitala za dva dni. nic som nerobila len citala, pila caj a spala. to vam boli sny. ja uz neviem co v tej knihe bolo a co si len moja chora mysel vymyslela a tusim ze keby som si ju precitala zase bola by som aj prekvapena :D :mrgreen:

to o snivavi rovnakeho sna viacej ludom. o tom som uz tiez pocula a nie je to az take nezvycajne. nemusite sa o tom ani rozpravat pred spanim (tusim janka to tak hovorila ze sa ani nebavili na tu temu vobec) a sniva sa to iste (resp rovnaka tema ale moze to mat iny priebeh/ ine osoby) staci ak sa ludia dobre poznaju a su "naladeni na jednu vlnu". co som si vsimla stava sa to skor ak sa ta dana skupinka ludi predtym nerozprava s dalsimi ludmi. napr ako tu bolo spominane na stanovacke (dufam ze som to nepoplietla). ale myslim ze to nie je podmienkou..

no a tusim liger hovoril ze sa mu sniva len ked sa ma nieco stat ze sa to stane. tak to je uz uplne bezne.

ano mam prehlad. rozpravam sa s ludmi o snoch, ako som uz hovorila velmi ma tato tema zaujima. a rovnako mam dnes strasne naladu sa rozpisovat. :D

inak zaujimave je, ze ked lahnem na postel (ci uz svoju doma alebo niekde inde napr ked som bola ako decko v tabore alebo tak niekde.. proste na cudzom mieste) tak mam problem chvilu zaspat. (chvila= hodina, dve, tri...) ale na prednaske mi to dnes nerobilo ziadne tazkosti. ale mozno to bolo uspavajucim hlasom uja co si neracil ani zobrat mikrofon :D
ale tak nejak si uvedomujem ze na cudzom mieste zaspim este skor ako vo vlastnej posteli. (nie, nie je to nejakym geomagnetickym umiestnenim mojej postele ani tou cinskou vecou na ktorej nazov si za svet neviem spomenut, moja postel uz bola na viacerych miestach. a nie je to ani matracom, ten som uz mala tiez parkrat vymeneny... :D)

a ak ste docitali az sem tak sa dozviete ze...
budem mat za toto vela lamiek.
a ze mi je to jedno bo skusku za mna nespravia. :D
a ze neviem o niecom hovorit bez toho aby som do toho zakomponovala skusku.
a ze mi uz asi 5krat ide ta ista pesnicka a nechce sa mi to prepnut.

a AL mi teraz do toho skocil ale ma pravdu.
naivná idealistka~
yannush
Superlama

Cash on hand: 329.45
Bank: 0.00
Aura: 120

Příspěvekod Jana » stř 29. zář 2010 21:09:15

když už yannush nakousla geomagnetické umístění, zajímalo by mě, jestli věříte ve vliv orientace postele. údajně se spí nejlépe s hlavou na sever. dá se říct, že to mám odzkoušené v praxi (dokonce když jsem spala jen tak na zemi, tak jsem se do té polohy přetočila během spánku sama).
Bowties are cool!
Dvakrát vdaná paní.
Obrázek Obrázek
Jana
Moderátor

Příspěvekod AnonymnaLama » stř 29. zář 2010 21:11:16

Co sa tyka tych podvedomych vplyvov a podobnych veci (narazam na tie spolocne sny), urcite si pozrite nieco od Darrena Browna, napriklad toto sa tym priamo zaobera: http://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg Niekedy su to az neskutocne veci, obcas sami pri jeho pokusoch ani nechce verit, ze to nie je nahrate.
AnonymnaLama
HyperLAMA

Příspěvekod Liger » stř 29. zář 2010 21:34:16

AnonymnaLama píše:Co sa tyka tych podvedomych vplyvov a podobnych veci (narazam na tie spolocne sny), urcite si pozrite nieco od Darrena Browna, napriklad toto sa tym priamo zaobera: http://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg Niekedy su to az neskutocne veci, obcas sami pri jeho pokusoch ani nechce verit, ze to nie je nahrate.

Jo, toto jsem viděl, Derren Brown je super, škoda že už ho na ČT nedávají, moje angličtina není zas na takové úrovni, abych si to v originále bez titulků užil...
Obrázek
Liger
Moderátor

Příspěvekod yannush » stř 29. zář 2010 21:50:46

haha. paradne video. taketo psychologicke-sugeracne hry alebo ako to mam nazvat to ma tiez fascinuje. samozrejme chapem ze je to len o podvedomom ovplyvnovani ale aj tak...
naivná idealistka~
yannush
Superlama

Příspěvekod Jana » stř 29. zář 2010 21:52:35

AnonymnaLama píše:Co sa tyka tych podvedomych vplyvov a podobnych veci (narazam na tie spolocne sny), urcite si pozrite nieco od Darrena Browna, napriklad toto sa tym priamo zaobera: http://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg Niekedy su to az neskutocne veci, obcas sami pri jeho pokusoch ani nechce verit, ze to nie je nahrate.

jo, tohle zrovna znám, to je geniální. dík za znovuobjevení, jdu se vyžívat v dalších psychologických hříčkách :-)
Bowties are cool!
Dvakrát vdaná paní.
Obrázek Obrázek
Jana
Moderátor

Příspěvekod LazyGriffin » stř 29. zář 2010 22:52:16

Tiež sa mi občas sníva, že sa s niekym strašne pohádam, alebo dokonca že sa pobijeme :D
Ovládať sny moc neviem. To už keď si uvedomím, že snívam, ta už som skoro hore. Stane sa mi to občas nadránom.

A čo hororové sny? Ja si na žiadny taký nepamätám. Ani po hororovom filme.

Inak s tým, že sa vám niečo sníva a potom sa to stane mi pripomína dejavu. Ak sa nemýlim, tak dejavu je v podstate niečo ako porucha v mozgu. Zdá sa nám, že sme to už zažili, ale v skutočnosti sa nám iba pletú hemisféry. Jedna uloží informáciu skôr ako druhá (pracujú nezávisle od seba) a potom tá pomalšia dostane informáciu o udalosti od rýchlejšej a nedokáže rozpoznať, či sa to stalo pred pol sekundou alebo pred rokom. Možno nejak podobne je to aj s tými snami.
Pozor! Každý autor nevtipnej citácie bude potupne opľutý. Veď nakoniec som predsa lama, a lamy pľujú!
Obrázek
LazyGriffin
HyperLAMA

Cash on hand: 14.30
Bank: 70,981.35
Aura: 15

Příspěvekod Jana » stř 29. zář 2010 23:03:47

hororový sen si teď nevybavuju, ačkoliv jich rozhodně pár bylo. větší horor byl, když jsem se dvěma kamarádkama přespávala v *hodně* podivném hotelu kdesi u nádraží v hrozném zapadákově. byl podezřelý sám o sobě, o štamgastech dole v 'restauraci' ani nemluvě. ale byla jsem příliš unavená, abych to řešila a poklidně jsem si spala, když mě najednou probudila kamarádka, jak mi šátrala na ruku, já otevřela oči a viděla, jak se otevírají dveře na chodbu. obě jsme v tu chvíli málem vylítly z kůže. pak se ukázalo, že druhá kamarádka odcházela na záchod, jen v té tmě vůbec nebyla vidět a vypadalo to, jako když ty dveře někdo otvírá zvenku...
Bowties are cool!
Dvakrát vdaná paní.
Obrázek Obrázek
Jana
Moderátor

Příspěvekod Hyper SteveTR » čtv 30. zář 2010 16:08:32

Jednou se mi zdálo, že jsem jedl nějaký zákusek. Poté jsem někde jedl úplně ten samý zákusek, na tom úplně samém místě a dokonce jsem se na ten zákusek díval z úplné stejného úhlu pohledu, jako v tom snu.
Hyper SteveTR
Superlama

Příspěvekod DanDan » čtv 30. zář 2010 16:10:28

SteveTR píše:Jednou se mi zdálo, že jsem jedl nějaký zákusek. Poté jsem někde jedl úplně ten samý zákusek, na tom úplně samém místě a dokonce jsem se na ten zákusek díval z úplné stejného úhlu pohledu, jako v tom snu.

To i já jsem měl někdy pocit, že tohle se mi už někdy stalo (zatím asi 3x), a pak jsem si vzpomněl, že se mi ti zdálo...
Obrázek

DanDan
Administrátor

Příspěvekod Boomer » čtv 30. zář 2010 16:46:10

ja som mal uz viackrat pocit ze sa mi uz nieco podobne stalo... ale nikdy som neprisiel na to ci to bol sen alebo co...
Obrázek Obrázek
if something's hard to do then it's not worth doing...
| Účastník Velké loupeže | clen Adminnesskej dohody | kazdy uplatok potesi |
Pocet clenov mafianskej rodiny: 3
Pravidla fora najdete tu!
Boomer
Superlama

Cash on hand: 10.00
Bank: 8,176,225.02
Aura: 34

Příspěvekod Hyper SteveTR » čtv 30. zář 2010 16:52:19

Boomer píše:ja som mal uz viackrat pocit ze sa mi uz nieco podobne stalo... ale nikdy som neprisiel na to ci to bol sen alebo co...

No právěže já si jsem stoprocentně jistý, že se mi to zdálo :)
Hyper SteveTR
Superlama

Příspěvekod DanDan » čtv 30. zář 2010 17:21:58

No ono zrovna dneska se mi stalo něco divného... Prostě jdu si lehnout, spím jak zabitý, noťas nechám vytáhlý a zapnutý v hibernaci (nebo jak se tomu nadává), pak se mi zdálo, že jsem na fóru... A pak se vzbudím a na noťasu mi běží spořič obrazovky... Nevím, co si o tom mám myslet...
Obrázek

DanDan
Administrátor

Příspěvekod Ptolemaios » čtv 30. zář 2010 18:02:27

LazyGriffin píše:Ak sa nemýlim, tak dejavu je v podstate niečo ako porucha v mozgu. Zdá sa nám, že sme to už zažili, ale v skutočnosti sa nám iba pletú hemisféry. Jedna uloží informáciu skôr ako druhá (pracujú nezávisle od seba) a potom tá pomalšia dostane informáciu o udalosti od rýchlejšej a nedokáže rozpoznať, či sa to stalo pred pol sekundou alebo pred rokom. Možno nejak podobne je to aj s tými snami.

tak potom mám naprosto zničenej mozek, protože dejavu se mi děje skoro denně.. :?
Ptolemaios
Chlív LL

Cash on hand: -723.80
Bank: 37,703,784.63
Aura: 63

Příspěvekod wraX » čtv 30. zář 2010 18:52:07

DanDan píše:No ono zrovna dneska se mi stalo něco divného... Prostě jdu si lehnout, spím jak zabitý, noťas nechám vytáhlý a zapnutý v hibernaci (nebo jak se tomu nadává), pak se mi zdálo, že jsem na fóru... A pak se vzbudím a na noťasu mi běží spořič obrazovky... Nevím, co si o tom mám myslet...

Je to jasne, dalsi zdokumentovany pripad klavesnicove namesicnosti... jen uz jsem zapomnel, kdo byl ten prvni :(. (Nebo to mohlo byt nejake to Wake on LAN ci co, ale to neni zdaleka tak uveritelne :).)
[20:42:36] <woody> vite co
[20:42:40] <woody> jdu vas zabanovat rovnou
[20:42:43] <woody> uz s vama nemam trpelivost
[20:42:47] <woody> kreteni zasrany

(takzvany urazenecky podpis ^.~)
wraX
Lamík

Cash on hand: 10.90
Bank: 267,270.10
Aura: 5

Příspěvekod DanDan » čtv 30. zář 2010 19:00:39

wraX píše:Je to jasne, dalsi zdokumentovany pripad klavesnicove namesicnosti... jen uz jsem zapomnel, kdo byl ten prvni :(. (Nebo to mohlo byt nejake to Wake on LAN ci co, ale to neni zdaleka tak uveritelne :).)

No nevím, z večera si toho moc nepamatuji (naposled spamování nějakého V.I.P.)... Asi není moc dobrá kombinace energetický drink + pivo + písnička Amazing horse... :roll: A klávesnicová náměsičnost? Kdybych jen nějak mohl zjistit, co jsem dělal před tím, než jsem vstanul (spořič mám nastavený po 10 minutách, po dalších 10 minutách to přepne do úsporného režimu... :roll: )
Obrázek

DanDan
Administrátor

Příspěvekod yannush » čtv 30. zář 2010 20:14:01

mne sa raz snivalo ze ma uniesli..nieco na sposob serialu Alias..:D ale bolo to skor smiesne ako hororove tak neviem...alebo mozno vtedy to bolo hororove len teraz mi je to uz smiesne. tazko povedat.

Deja vu. zbijem toho kto vytiahol tuto temu. fakt fakt sa musim ucit a nie rozoberat na nejakom fore sny, deja vu. a este nech tu niekto vytiahne podobne myslenie dvojciat a skoncila som :geek:

o Deja vu som raz mala referat ci co to bolo takze to mam nastudovane. je viac teorii preco a ako to vznika a to co tu uz bolo spomenute (AL alebo Liger? alebo este niekto iny? nechce sa mi to hladat) je len jedna z nich. hoci priznavam je najpravdepodobnejsia a z mojho pohladu je to tak.
a potom si pamatam este jedno vysvetlenie: nieco na sposob mikrospanku. mozog si na zlomok sekundy vypne. je to podobne ako s tymi hemisferami akurat ze sa vypne cely mozog (len vnimanie, nie ze celkovo clovek prestane dychat a pod...) a to co sa nam zda ako deja vu sa vlastne stalo len pred tym zlomkom sekundy ale nie sme schopni to rozlisit.

ale urcite je viac moznych vysvetleni aj logickych aj takych typu "minule zivoty" hoci ja osobne tymto mystickym neverim. :roll:
a ano mne sa stava deja vu castejsie ako by sa malo (hoci nie denne DanDan :shock: ) ale vacsinou je to tak ze detom sa to stava pomerne casto (nepamatam si presne cisla ale tusim nejak 40-60% deti to zazije aspon raz) narozdiel od dospeleho cloveka (asi len 7-11% ak sa nemyslim dospelych zaziva deja vu). ale tieto cisla neberte vazne. uz fakt neviem. len viem ze deti casto a dospely nie.
naivná idealistka~
yannush
Superlama

Příspěvekod Ptolemaios » čtv 30. zář 2010 20:22:52

no mě se stává právě často.. nic velkýho, ale mívám ten pocit skoro denně (a pokaždé u jiné situace, nikdy se to neopakuje)... tak sem zvláštní no :D
Ptolemaios
Chlív LL

Příspěvekod DanDan » čtv 30. zář 2010 20:26:15

Já jsem naštěstí ten pocit měl jenom párkrát...
Obrázek

DanDan
Administrátor

Příspěvekod Ptolemaios » čtv 30. zář 2010 20:29:13

... ale nic si z toho nedělám, jsem totiž paranoik, takže je mi ta situace buď ukradená nebo jí naopak přidávám až moc velkej význam :D
Ptolemaios
Chlív LL

Příspěvekod yannush » čtv 30. zář 2010 20:34:18

aha to nepisal DanDan ze sa mu to stava denne ale Ptolemaios? tak sa vam chlapci ospravedlnujem.
naivná idealistka~
yannush
Superlama

Příspěvekod Ptolemaios » čtv 30. zář 2010 20:39:39

v pohodě.. zmátl tě userbar s Chňáchalem že? :D zvykej si, Chňáchalovi fandím :D
Ptolemaios
Chlív LL

Příspěvekod Jana » čtv 30. zář 2010 21:20:38

hele ale to matení se ti daří velice dobře. nechceš si aspoň dát nějakej výraznej avatar? :D
Bowties are cool!
Dvakrát vdaná paní.
Obrázek Obrázek
Jana
Moderátor

Příspěvekod Ptolemaios » čtv 30. zář 2010 21:30:58

dík :D nad avatarem jsem dneska hluboce přemýšlel, ale k ničemu originálnímu jsem nedošel.. takže ještě zítra popřemýšlím a snad... :)
Ptolemaios
Chlív LL

Příspěvekod Liger » čtv 30. zář 2010 21:39:49

Ptolemaios píše:dík :D nad avatarem jsem dneska hluboce přemýšlel, ale k ničemu originálnímu jsem nedošel.. takže ještě zítra popřemýšlím a snad... :)

Tak si dej aspoň ten, co máš na lamerovi, dokud tě nenapadne něco originálnějšího...
Obrázek
Liger
Moderátor

Příspěvekod yannush » čtv 30. zář 2010 23:15:54

Ptolemaios píše:dík :D nad avatarem jsem dneska hluboce přemýšlel, ale k ničemu originálnímu jsem nedošel.. takže ještě zítra popřemýšlím a snad... :)

hlavne si tam nedaj chnachala :D :mrgreen:
naivná idealistka~
yannush
Superlama

Příspěvekod Ptolemaios » pát 01. říj 2010 6:15:27

to už nemůžu, DanDan na to má copyright :(
Ptolemaios
Chlív LL

Příspěvekod DanDan » pát 01. říj 2010 8:14:17

Ptolemaios píše:to už nemůžu, DanDan na to má copyright :(

Ale zmatení by bylo dokonalé... :twisted:
Obrázek

DanDan
Administrátor

Příspěvekod Ptolemaios » sob 02. říj 2010 17:12:39

já už si tohle téma nebudu pročítat.. dneska se mi zdálo, že jsem si řezal nohu protože jsem ji moc necítil od kolene dolů.. tak jsem si ji nad kolenem pižlal nožíkem.. a až jsem měl nohu skoro celou odpižlanou, tak mi najednou fungovala.. pak jsem se naštěstí probudil a noha byla na svém místě 8-)
Ptolemaios
Chlív LL

Příspěvekod Liger » sob 02. říj 2010 18:38:32

Ptolemaios píše:já už si tohle téma nebudu pročítat.. dneska se mi zdálo, že jsem si řezal nohu protože jsem ji moc necítil od kolene dolů.. tak jsem si ji nad kolenem pižlal nožíkem.. a až jsem měl nohu skoro celou odpižlanou, tak mi najednou fungovala.. pak jsem se naštěstí probudil a noha byla na svém místě 8-)

Pokuds přišel ve snu jenom o nohu, tak je to ještě dobré, nechtěj vědět, o co jsem jednou ve snu přišel já... :oops:
Obrázek
Liger
Moderátor

Příspěvekod Ptolemaios » sob 02. říj 2010 18:40:22

byl to jenom sen nebo si byl zrovna ožralej? :D
Ptolemaios
Chlív LL

Příspěvekod DanDan » sob 02. říj 2010 18:40:55

Liger píše:Pokuds přišel ve snu jenom o nohu, tak je to ještě dobré, nechtěj vědět, o co jsem jednou ve snu přišel já... :oops:

Myslíš to, o co jsem ve snu přišel i já?
Obrázek

DanDan
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazená témata