- "Tohle už se jednou stalo, v téhle situaci už jsem jednou byl."
- Jen tak se z ničehonic otočíte a vidíte, jak na vás někdo upřeně kouká.
- "Už dlouho jsem nedostal zprávu od X." Zkontrolujete mailbox a najdete tam zprávu od X.
- Jen tak se zvednete, zapnete počítač a zjistíte, že vám před minutou došla zpráva.
Podivné úkazy. Fyzikou nevysvětlené, někdy i popírané. A přece běžné....
Zde se můžete podělit o své zážitky, a diskutovat o nich....
--------------------------------------------------
Edit: Tak jsem sem ten log ve kterém jsme to řešili hodil....
//Někdo by fakt měl opravit to kódování v logu. (Nebo aspoň na IRC nepište s diakritikou ;-D)
//Trochu jsem to pročistil, poupravil a přeházel, aby to dáválo lepší smysl a bylo to přehlednější.....
<Lerrusky> SveTR: a necti mi myšlenky...
<Lerrusky> zrovna si to pískám
<Johny> Veci, ktere fyzika odmita priznat a presto je bezne pozorujeme.... Klasika...
<Lerrusky> Johny: např.?
<Johny> Clovek si zapne pocitac, podiva se na FB a vidi, ze mu pred minutou od nekoho prisla zprava (reakce na neco, co jsem dotycne osobe poslal par hodin zpatky)....
<Johny> (To se mi napriklad stalo vcera.)
<Johny> A nebo se z niceho nic otocis a vidis, jak se na tebe nekdo kouka....
<Lerrusky> Johny: já nechápu, jak dokážeš vnímat něcí konverzaci ve chvíli, kdy ten člověk řekne nějaký slovo... jako kdybys měl mentální hajlajt... chápu, že to začneš vnímat po tom slově, ale jak to ten mozek dokáže tak rychle zpracovat, že si všimneš i toho slova
<Lerrusky> Johny: třeba jedu v šalině, a najednou slyším, jak někdo říká "Jedem do Finska."
<Johny> Jo to se mi taky obcas stava
<SveTR> To se mi taky stává, třeba nedávno jsem zaslechl konverzaci zrovna ve chvíli, kdy se bavili o něčem, co je mi blízké
<Lerrusky> Johny: mámě se hodně stávalo, že o něčem promluvila, a do minuty o tom mluvili v televizi
<SveTR> Lerrusky: To se mé mámě (a koneckonco i mně) stává taky!
<Johny> A nebo deja-vu
<Johny> Az na to, ze ponekolikate jsem proste vedel, ze se to stane. Tahle konkretni vec.
<Johny> Zapomnel jsem na to a po case jsem se proste videl presne v te situaci
<Johny> Ten konkretni zablesk.
<Lerrusky> Johny: nj, nedávno spolužačky řešily něco s pavoukama a já měla silnej pocit, že už jsem takovou konverzaci měla...
<Lerrusky> ale mám dojem, že se mi to jen zdálo
<SveTR> Já si třeba zničehonic vzpomenul na písničku od Röyksopp, přijdu domů, podívám se na LL a DanDan tam posílá tu stejnou písničku!
<SveTR> Nebo jsem si jednou říkal, že jeden kamarád už dlouho nenapsal e-mail. Přijdu domů a tam e-mail od něj
<Lerrusky> nebo falešný vzpomínky, což s tím deja vu docela souvisí
<Lerrusky> já mám prostě jednu vzpomínku, která není moje...
<SveTR> Co?
<Johny> Tak. A ted jsme zjistili, ze vsichni, jeden vedle druhyho na sobe pozorujeme neco, co pry neexistuje
<SveTR> Jsme taková sebranka, no
<Lerrusky> Jednou jsem se s někým bavila a říkám... "To je úplně jak na tý dovolený ve Švédsku." A úplně živě jsem u toho rozhovoru viděla silnici, auto, nějakou skálu... ale já ve Švédsku nikdy nebyla
<SveTR> Jeden blázen vedle druhýho
<SveTR> Když už jsme u déja-vu
<SveTR> Jednou jsem měl sen, že jsem někde jedl nějaký zákusek
<SveTR> O pár let později jsem ho opravdu jedl a bylo to to stejné místo, jako ve snu
<SveTR> Dokonce jsem se na ten zákusek díval i ze stejného úhlu
<SveTR> A bráchovi se prý kdysi zdálo, že byl ve třídě plné cizích lidí
<SveTR> O pár let později nastoupil na novou školu a najednou zjistil, že ti cizí lidé jsou jeho noví spolužáci
<SveTR> Máma se těmihle věcmi docela zabývá, taky třeba čakrama atd.
<Lerrusky> SveTR: já taky potkala jednou člověka ze snu...
<SveTR> Já ještě ne
<Lerrusky> přitom mozek by si neměl vymýšlet obličeje... měl by brát ty, co už má "v databázi"
<Johny> Lerrusky: Prave....
<SveTR> Je to zvláštní
<SveTR> Fakt si myslím, že je něco mezi nebem a zemí
<Lerrusky> takže buď jsme ty lidi museli už někde potkat, nebo došlo ke krátkýmu spojení a mozek to nějak zpětně přiřadil k tomu snu
<DanDan> No já jsem se jednou díval na jeden seriál (Torchwood?) a u jednoho dílu jsem měl pocit, že už jsem to někde viděl...
--<Lerrusky> DanDan: njn
--<Plotecek> DanDan: tomu se říká recyklace starších seriálů
--<Lerrusky> to taky znám
<Johny> Lerrusky: Nerekl bych. V okamziku, kdy jsem mel ponekolikate zablesk neceho, co se v budoucnosti stane jsem uz tusil, ze presne k tomu dojde....
<SveTR> Taky, taky
<Lerrusky> tohle si nepamatuju, že by se mi kdy stalo
<Johny> Takze to nebylo nahodne spojeni nekde v mozku, jak to vysvetluji vedci...
<SveTR> Já bych byl strašně rád, kdyby se prokázalo, že to opravdu není žádná porucha v mozku
<Johny> SveTR: Videt zablesk budoucnosti je spis funkce, nez chyba...
<Johny> Ted uz jen pochopit, jak to funguje a jak to ovladat ;D
<SveTR> Já nevidím záblesky, ale, jak jsem už zmiňoval, na něco si vzpomenu a pak se to třeba objeví v televizi
<SveTR> Ale nemůžu to sám přivodit
<SveTR> Stane se to úplně náhodou
<Johny> SveTR: Jo no...
<Lerrusky> Johny: ale to by mělo znamenat, že aspoň část budoucnosti je daná... to se mi nechce líbit
<Johny> Lerrusky: Jo......
<Johny> Lerrusky: Takze vesmir je asi fakt 4D
<Johny> (cas)
<Johny> Tak si vzpominam na jednu historku ze skoly:
<Johny> *o prestavce (nebylo dost casu ucit se oboji)* "Mam se ucit X a byt zkouseny na Y nebo naopak?" Samozrejme, ze jsem byl zkousenej. A pochopitelne na to druhy.
<SveTR> A jednou při zkoušení nastala takováto situace: Učitel vybíral, koho vyvolá. Já si říkal, aby nevyvolal mě. A samozřejmě - vyvolal. Taky jsem dostal 4, kterou jsem si sice opravil, ale stejně...
<SveTR> *Já si říkal, že mě určitě vyvolá
<Johny> SveTR: Tim si prosel snad kazdy....
<DanDan> SveTR: Jo jo, si říkám, na zítřek se nebudu učit, mě nevyvolá... Bác, k tabuli pojde Danek... ~
<SveTR> Ale to taky není náhoda, ne?
<Lerrusky> ne, není...učitelé mají v hlavě anténu
<Plotecek> pamatuju si hodiny zbožíznalství
<Plotecek> zbytečnej a naprosto nudnej předmět
<Plotecek> učitel listoval v seznamu koho bude zkoušet, ve třídě hrobový ticho..
<Plotecek> pak jmenoval jednoho ze 30 žáků... zbylých 29 souhlasně oddechlo tlumeným "piiiičooo"...
<Johny>
<Lerrusky> Plotecek:
<DanDan>
<Johny> Tak je to asi vsade stejny...
<Lerrusky> stejně jako "dneska seru na úkol, stejně to nebude kontrolovat"
<Johny> Lerrusky: Jo....
<Zidane> DanDan: Copak tohle, mě jednou tasila z účta, za pět. Tak jsem si řekl "no co, tak mám vystaráno, bude brát jiné" - bác ho, příští hodinu "tak pojďte si to opravit" a druhá sardel