Dlouho jsem se neozval s updatem, tak to dělám právě nyní.
To nekonečný lezení na místa úžitku (můj osobní překlad "point of interest") mě už naštval tak, že jsem začal přemýšlet, co s tím. Rozhodl jsem se postavit vlakovou trať pro rychlý (a automatický) převoz mě nebo truhel do místa určení. Navrhl jsem dvě cesty, jednu ze základny do skladiště a jednu ze základny do místa úžitku. Cesta do skladiště byla jednoduchá, neboť už jsem měl vystavěný most (ale sakra dlouhý) a většinou v jedné rovině. Druhou cestu jsem dělal stylem horské dráhy, kdy jsem nadšeně kopíroval všechny nerovnosti apod. Po pár zkouškách, kdy jsem se osobně několikrát svezl svou tratí, jsem okamžitě přešel do ostrého provozu. A problémy začali vyskakovat. První věc. Vezmu truhlu, sestavím vozík s truhlou, naplním truhlu a pošlu vozík domů. Takhle to opakuji, dokud mám co posílat. Jenže ony se vozíky začali vracet zpátky. Proč? Problém nebyl v dostatečné rychlosti nebo síle. Jeden se prostě zasekl a ostatní se pomalu odrážely od sebe, některý i putovaly zpět. Pro jistotu jsem posílil trať. Bez úžitku. Mírně rozhořčen jsem se vrátil do základny pěkně po jednom a vyjel druhou cestou do skladiště. Než jsem nachystal poslední vozík, tři se mi vrátily, narazily do sebe a zase putovaly zpět. V ten moment jsem nechápal, co se to tu sakra děje. První chybou byl konec vlakové cesty. Vozík, který jel druhý, se odrzil od již zaparkovaného prvního a s dostatečným momentem dojel až na zrychlovák a už si to šupital zase zpátky. Ok, aby se od sebe neodrážely, vytvořil jsem na konci díru, do které budou vozíky padat. Tam se zničí a v posledním vozíku, ve kterém přijedu já, to sesbírám a umístím tam, kam to patří, no problem. Jenže on se vozík sám neničí. Díra byla po pěti vozících plná. Ok, dojezdová trať bude pětkrát delší. Vyřešeno. Vleze se sem asi sedm vozíků, než se začnou oťukávat zpátky na druhou stranu. Fajn. Tím jsem také došel k tomu, proč je špatná druhá dráha. Je tam moc elevací. Ok, 3/4 tratě jsem postavil znova, nechal jsem pouze zatáčky a jeden výstup přes horu, neboť se mě nechtělo horu tunelovat (rád bych ji zachoval celou, vypadá pěkně

). Jenže vozíky se pořád vracely zpátky. Po týdnu jsem se rozhodl, že to předělám na tu nejjednoduší trať. Od základny jsem jel přímo a pouze jedním směrem, bez jakékoliv elevace přímo do místa určení. Teď se nemůže nic stát. Vozíky se nemají kde zpomalit, kde zaseknout. Světe div se.... zase se mi vracely zpátky. Takže chyba není v trati, ani její logice. Chyba musí být součástí hry nebo co. Nevím, jestli jsem na to přišel, ale je možné, že vozíky se zastaví ve vzdálenosti, která odpovídá vzdálenosti chunků. Jinak si neumím vysvětlit, že na trati složené z 90% zrychlováků, jedu po minutě ve vozíku a ten co jsem poslal přede mnou stojí uprostřed nehnutě.
No, po tomhle zjištění mě úplně přešly všechny další nápady, které jsem měl (nádraží s různými cestami apod.), pořád jsem se musel plně soustředit na tenhle problém. Někdy jsem musel cestovat třeba i 6x než, jsem konečně dostal všechny vozíky kam patří. Prostě se pořád vraceli. Poslední nápad, který jsem dostal, by bylo to řešit přes repeatery a deaktivovávat zrychlováky, druhým směrem, jenže bych si tím zrušil cestu třeba třetím vozíkem a pak nazdar.
No nic, stavba města moc nepokročila, zatím stojí pouze vodárna, ze které má téci vodopád, jenže zatím není voda. Trochu jsem zvětšil mapu (resp. další kousky mapy) a dostavěl špičku své základny (věže).
To je prozatím vše, až se zase něco naskytne, poskytnu třeba i foto.