Araoth píše:Tak zrovna já to mám s máslem tak, že všechno s máslem když to jde na chleba a kromě marmelády a medu bez másla, když to jde na rohlík/housku.
Zidane píše:Araoth píše:Tak zrovna já to mám s máslem tak, že všechno s máslem když to jde na chleba a kromě marmelády a medu bez másla, když to jde na rohlík/housku.
A što éto "jde to na chleba" či "když to jde na rohlík/housku"? Dokud jsem u táty nepotkal kombinaci "tlačenka s cibulí a octem a k tomu rohlíky", říkal jsem si "FUJ!" a teď tuto jinak nejím a naopak mi tlačenka přijde "fuj" s chlebem. Že mne možná nepoměr v ceně rohlíků, které jsem schopen sežrat k večeři oproti čtvrtce chleba (takže 5-7 Kč za tuto) znovu naučí jíst ke všemu chleba je druhá věc, o tom není řeči.
Araoth píše:
Prostě chleba mažu a rohlík/housku většinou nemažu (výjimky marmeláda, med) máslem. Doufám, že teď jsem to napsal srozumitelně...
Jana píše:Nic, já jen že "ideální" se nedá už dál stupňovat
Promiň, už toho nechám...
JarynekZ píše:Je rohlík povolen k leču? Jestli ne... pozdě... ale nechutná to blbě.
Zidane píše:JarynekZ píše:Je rohlík povolen k leču? Jestli ne... pozdě... ale nechutná to blbě.
Povoleno je všechno ke všemu, proti gustu žádný dišputát. Jo a "s klobásem"? Že ty jsi z Brna? Klobás, okurek, hadra, šalina... mimochodem tohle mě na Brňáciích vždycky fascinovalo, všichni čekají na jakousi "šalinu" a nakonec stejně odjedou tramvají
Jana píše:Spíš jestli je lečo povoleno k rohlíku, ne? Tenhle pokrm jsem nikdy neměla v lásce.
Araoth píše:Zidane píše:JarynekZ píše:Je rohlík povolen k leču? Jestli ne... pozdě... ale nechutná to blbě.
Povoleno je všechno ke všemu, proti gustu žádný dišputát. Jo a "s klobásem"? Že ty jsi z Brna? Klobás, okurek, hadra, šalina... mimochodem tohle mě na Brňáciích vždycky fascinovalo, všichni čekají na jakousi "šalinu" a nakonec stejně odjedou tramvají
No mě zas fascinovalo, že v Praze čekaj na tramvaj a pak všichni odjeli šalinou... Ještě, že tohle u nás nemáme a já můžu spokojeně odjet trolejbusem...
Zidane píše:DanDane, sestra má "porouchaný" nos nebo jak mohla nepoznat olej od octa? Nebo to udělala schválně?
Jana píše:Jinak nutella, cukr s citrónem, špenát (každé zvlášť).
Staga píše:Bych teda řekla, že chleba s máslem a paštikou je lepší, než jen chleba s paštikou. A třeba chleba s máslem a marmeládou taky chutná líp než bez másla.
Liger píše:Lečo je náhodou super (asi záleží na tom, kdo ho dělá ), ale rohlík bych si k němu teda nevzal, jedině chleba...
nk8215 píše:ale vysvětlí mi někdo ten jejich gigafail, když v lednu téhož roku (4 měsíce před zrušením) poslední zbylý úsek zdvojkolejnili?
nk8215 píše:Njn, soudruzi z tehdejšího NV HMP udělali na počátku 70. let minulého století chybu, podlehli volání směšně levné nafty od Velkého bratra a k 16.10.1972 provoz "autobusů s rohama", jak trolejbusům nádherně říká malá neteř jednoho z kolegů šotoušů, ukončili. Za pár týdnů se ale ukázalo, že jedna linka vede do tak prudkého kopce, že to autobusy bez rohů prostě nevyjedou, a tak se tam ty rohaté ještě na pár týdnů či měsíců vrátily. Pak ale přišly první silnější Karosy a s trolejákama byl ámen
edit: ...a tak za nima musím do Brna nebo do Teplic, kde o pár desetiletí dřív soudruzi z MNV udělali opačnou chybu - jako dárek k Prvnímu máji 1953 zrušili provoz tramvají a nahradili je trolejákama. Budiž, náklady na údržbu kolejnic...ale vysvětlí mi někdo ten jejich gigafail, když v lednu téhož roku (4 měsíce před zrušením) poslední zbylý úsek zdvojkolejnili?
Liger píše:v materiálech DPMB (kromě přepravních podmínek) se běžně mluví o šalinkartách, protože pod jiným názvem to nikdo nezná...
Zidane píše:To mne vede k dalšímu dotazu - jak ono to je, je Hradec u Pardubic nebo Pardubice u Hradce?
Zidane píše:Což mne vede k dotazu, jak může ŠALINKARTA platit v autobuse či trolejbuse, když už z názvu je jen pro ŠALINY
DanDan píše:Hmmm... Gulášek a Velkomoravské pivíčko...
Liger píše:Boomer: a z čeho myslíš, že se vyrábí teď?
Liger píše:Boomer: a z čeho myslíš, že se vyrábí teď?
Staga píše:Hm, mám takovej dojem, že mně bude blbě... Objevila jsem v ledničce tvaroh, tak jsem si z něj udělala svačinku a teď koukám, že je tak měsíc prošlej. Ale jako, nebyl kyselej, nesmrděl, chutnal naposto normálně... Uvidím zejtra, jestli bude hnačka ~
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků